ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.02.0009
Bilimsel isim :
Cucurbita pepo
Yöresel isim :
Çerezlik kabak
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 619 619 619
Enerji kJ 2588 2588 2588
Su g 1,30 1,30 1,30
Kül g 3,86 3,86 3,86
Protein g 28,89 28,89 28,89
Azot g 5,45 5,45 5,45
Yağ, toplam g 49,96 49,96 49,96
Karbonhidrat g 10,74 10,74 10,74
Lif, toplam diyet g 5,26 5,26 5,26
Tuz mg 23 23 23
Demir, Fe mg 0,36 0,36 0,36
Fosfor, P mg 1410 1410 1410
Kalsiyum, Ca mg 19 19 19
Magnezyum, Mg mg 479 479 479
Potasyum, K mg 668 668 668
Sodyum, Na mg 9 9 9
Çinko, Zn mg 10,35 10,35 10,35
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,332 0,332 0,332
Riboflavin mg 0,122 0,122 0,122
Niasin mg 6,642 6,642 6,642
B-6 vitamini, toplam mg 0,158 0,158 0,158
E vitamini α-TE 2,38 2,38 2,38
E vitamini, IU IU 3,55 3,55 3,55
Alfa-tokoferol mg 2,38 2,38 2,38
Yağ asitleri, toplam doymuş g 9,127 9,127 9,127
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 17,696 17,696 17,696
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 20,542 20,542 20,542
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,038 0,038 0,038
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 5,378 5,378 5,378
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,372 3,372 3,372
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,220 0,220 0,220
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,038 0,038 0,038
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 17,605 17,605 17,605
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,043 0,043 0,043
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 20,495 20,495 20,495
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.