ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
05.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 371 371 371
Enerji kJ 1552 1552 1552
Su g 58,22 58,22 58,22
Kül g 0,27 0,27 0,27
Protein g 0,00 0,00 0,00
Azot g 0,00 0,00 0,00
Yağ, toplam g 41,00 41,00 41,00
Karbonhidrat g 0,51 0,51 0,51
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
A vitamini RE 600 600 600
Retinol µg 600 600 600
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 33,91 33,91 33,91
E vitamini, IU IU 50,53 50,53 50,53
Alfa-tokoferol mg 33,91 33,91 33,91
Yağ asitleri, toplam doymuş g 8,330 8,330 8,330
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,667 10,667 10,667
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 17,381 17,381 17,381
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,084 0,084 0,084
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 1,103 1,103 1,103
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,484 0,484 0,484
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,841 3,841 3,841
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,647 2,647 2,647
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,171 0,171 0,171
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 10,576 10,576 10,576
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,091 0,091 0,091
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 14,603 14,603 14,603
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 2,778 2,778 2,778
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.