ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
05.02.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 627 627 627
Enerji kJ 2623 2623 2623
Su g 30,08 30,08 30,08
Kül g 0,26 0,26 0,26
Protein g 0,00 0,00 0,00
Azot g 0,00 0,00 0,00
Yağ, toplam g 69,66 69,66 69,66
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
A vitamini RE 814 814 814
Retinol µg 814 814 814
D vitamini, IU IU 137 137 137
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 3,4 3,4 3,4
E vitamini α-TE 8,18 8,18 8,18
E vitamini, IU IU 12,19 12,19 12,19
Alfa-tokoferol mg 8,18 8,18 8,18
Yağ asitleri, toplam doymuş g 35,222 35,222 35,222
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 18,627 18,627 18,627
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 12,140 12,140 12,140
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,333 0,333 0,333
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,293 0,293 0,293
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 3,776 3,776 3,776
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,725 1,725 1,725
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 23,708 23,708 23,708
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,047 0,047 0,047
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 4,988 4,988 4,988
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,233 0,233 0,233
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,080 0,080 0,080
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,040 0,040 0,040
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,107 0,107 0,107
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 18,453 18,453 18,453
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 12,140 12,140 12,140
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.