ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0060
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 322 322 322
Enerji kJ 1348 1348 1348
Su g 37,06 37,06 37,06
Kül g 4,99 4,99 4,99
Protein g 1,88 1,88 1,88
Azot g 0,30 0,30 0,30
Yağ, toplam g 18,74 18,74 18,74
Karbonhidrat g 35,66 35,66 35,66
Lif, toplam diyet g 1,68 1,68 1,68
Lif, suda çözünür g 0,40 0,40 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 1,28 1,28 1,28
Tuz mg 4563 4563 4563
Demir, Fe mg 3,80 3,80 3,80
Fosfor, P mg 39 39 39
Kalsiyum, Ca mg 135 135 135
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 313 313 313
Sodyum, Na mg 1825 1825 1825
Çinko, Zn mg 0,36 0,36 0,36
Tiamin mg 0,020 0,020 0,020
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,473 0,473 0,473
Niasin mg 0,040 0,040 0,040
E vitamini α-TE 0,44 0,44 0,44
E vitamini, IU IU 0,66 0,66 0,66
Alfa-tokoferol mg 0,44 0,44 0,44
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,436 2,436 2,436
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,812 10,812 10,812
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,744 1,744 1,744
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,927 1,927 1,927
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,426 0,426 0,426
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,066 0,066 0,066
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,158 0,158 0,158
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 10,615 10,615 10,615
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,642 1,642 1,642
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,102 0,102 0,102
Triptofan mg 26 26 26
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.