ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0044
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 787 784 790
Enerji kJ 3291 3282 3303
Su g 10,59 10,34 10,78
Kül g 0,07 0,06 0,08
Protein g 2,87 2,54 3,42
Azot g 0,46 0,41 0,55
Yağ, toplam g 86,12 85,80 86,59
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 59 56 61
Demir, Fe mg 0,17 0,13 0,22
Fosfor, P mg 18 15 22
Kalsiyum, Ca mg 2 1 2
Magnezyum, Mg mg 1 1 1
Potasyum, K mg 17 12 23
Sodyum, Na mg 23 22 24
Çinko, Zn mg 0,08 0,07 0,11
Selenyum, Se µg 2,2 1,9 2,6
A vitamini RE 73 58 90
Retinol µg 73 58 90
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 8,3 4,2 14,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 38,388 35,238 42,361
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 38,094 33,522 41,454
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 2,984 2,949 3,023
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,008 0,000 0,016
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,141 0,098 0,221
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,166 0,113 0,262
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,873 2,123 3,932
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,718 0,559 1,032
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 18,528 16,582 20,480
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 1,706 1,278 2,122
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 14,085 13,948 14,258
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,057 0,000 0,172
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,060 0,033 0,081
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,046 0,016 0,081
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,497 0,300 0,643
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,988 1,329 2,970
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 34,482 29,680 38,788
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 1,128 0,716 1,630
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,908 1,745 2,002
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 1,075 0,977 1,204
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 68 64 70
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.