ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0028
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,71
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 298 298 298
Enerji kJ 1248 1248 1248
Su g 13,72 13,72 13,72
Kül g 6,03 6,03 6,03
Protein g 45,28 45,28 45,28
Azot g 7,93 7,93 7,93
Yağ, toplam g 1,10 1,10 1,10
Karbonhidrat g 19,79 19,79 19,79
Lif, toplam diyet g 14,08 14,08 14,08
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,752 4,752 4,752
Triptofan mg 285 285 285
Treonin mg 1728 1728 1728
Izolosin mg 1978 1978 1978
Lösin mg 3198 3198 3198
Lizin mg 3865 3865 3865
Metiyonin mg 917 917 917
Sistin mg 352 352 352
Fenilalanin mg 2213 2213 2213
Tirozin mg 1572 1572 1572
Valin mg 1902 1902 1902
Arjinin mg 1796 1796 1796
Histidin mg 1577 1577 1577
Alanin mg 1933 1933 1933
Aspartik asit mg 5170 5170 5170
Glutamik asit mg 8185 8185 8185
Glisin mg 1847 1847 1847
Prolin mg 2285 2285 2285
Serin mg 2427 2427 2427
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.