ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
MET
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 996 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 920 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 917 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 898 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 884 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 872 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 852 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 762 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 732 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 674 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 621 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 608 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 606 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 601 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 597 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 590 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 585 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 583 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 580 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 578 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 576 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 573 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 563 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 558 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 552 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 549 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 545 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 544 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 544 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 543 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 541 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 540 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 539 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 537 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 534 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 526 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 525 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 518 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 515 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 513 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 510 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 508 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 507 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 506 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 504 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 503 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 501 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 496 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 494 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 489 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 488 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 488 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 487 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 482 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 481 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 475 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 473 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 471 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 470 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 464 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 461 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 460 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 457 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 455 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 450 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 447 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 445 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 442 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 437 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 436 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 435 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 434 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 434 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 430 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 426 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 422 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 418 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 416 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 415 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 410 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 406 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 404 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 401 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 397 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 387 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 381 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 379 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 378 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 375 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 373 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 368 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 368 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 363 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 358 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 354 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 353 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 352 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 344 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 343 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 340 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 333 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 331 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 329 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 323 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 321 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 319 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 312 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 309 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 302 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 291 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 286 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 286 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 283 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 282 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 280 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 279 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 275 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 275 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 272 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 271 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 266 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 259 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 252 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 249 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 248 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 247 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 243 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 238 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 236 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 233 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 232 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 231 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 231 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 229 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 227 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 224 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 217 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 215 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 214 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 212 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 211 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 209 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 202 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 201 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 201 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 199 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 199 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 195 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 194 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 192 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 186 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 186 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 182 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 179 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 179 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 164 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 164 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 161 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 158 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 156 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 155 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 155 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 153 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 151 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 150 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 149 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 144 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 144 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 144 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 143 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 137 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 136 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 133 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 130 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 125 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 125 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 125 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 125 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 122 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 119 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 119 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 116 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 115 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 111 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 105 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 104 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 103 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 98 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 97 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 92 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 90 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 90 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 88 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 86 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 86 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 83 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 80 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 80 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 77 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 75 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 75 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 74 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 73 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 72 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 71 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 69 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 67 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 62 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 59 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 58 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 54 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 53 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 53 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 52 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 51 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 50 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 50 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 47 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 38 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 34 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 29 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 29 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 26 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 25 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 21 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 16 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 14 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.