ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
PRO
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 3994 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 3817 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 3407 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 3040 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 2846 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 2820 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 2724 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 2518 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 2516 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 2475 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 2457 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 2330 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 2285 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 2147 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2123 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 2009 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 1991 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 1969 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1967 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 1914 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 1897 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1866 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 1856 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1848 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 1767 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1719 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1689 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1630 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1573 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 1530 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 1520 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1478 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1474 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1471 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1470 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1461 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1460 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1460 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 1443 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1422 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1420 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1371 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1360 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1336 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1332 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1319 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1309 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1303 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 1292 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1288 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1283 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1280 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1272 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 1267 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1262 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 1239 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 1221 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1205 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1205 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 1200 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 1157 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1137 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1134 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1132 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1126 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 1115 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1113 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 1111 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1103 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 1100 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1094 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1087 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1068 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1064 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1064 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 1062 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 1047 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1040 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1040 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1036 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1026 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1017 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 1011 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1009 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1009 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1007 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 996 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 993 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 993 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 980 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 970 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 970 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 966 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 963 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 958 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 951 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 951 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 935 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 907 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 905 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 897 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 895 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 895 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 872 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 869 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 866 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 858 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 851 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 849 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 848 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 841 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 833 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 814 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 807 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 807 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 805 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 802 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 796 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 795 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 794 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 787 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 783 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 781 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 759 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 755 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 747 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 745 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 743 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 740 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 723 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 723 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 716 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 709 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 699 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 690 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 689 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 682 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 672 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 650 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 650 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 646 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 643 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 642 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 622 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 610 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 603 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 599 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 594 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 579 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 572 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 546 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 534 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 532 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 504 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 490 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 489 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 482 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 474 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 473 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 472 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 468 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 467 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 466 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 464 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 463 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 462 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 459 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 458 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 452 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 451 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 437 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 436 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 426 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 426 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 423 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 419 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 415 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 415 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 413 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 393 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 388 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 386 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 376 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 372 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 361 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 353 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 351 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 350 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 345 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 345 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 340 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 340 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 319 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 315 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 309 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 297 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 296 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 293 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 290 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 282 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 277 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 267 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 266 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 223 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 212 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 208 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 207 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 188 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 187 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 176 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 176 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 172 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 168 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 168 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 145 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 137 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 136 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 135 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 125 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 124 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 120 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 113 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 108 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 103 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 84 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 62 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 61 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.