Eski kaşar, Kars
|
» Geleneksel gıdalar |
3994 mg |
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski)
|
» Süt ve süt ürünleri |
3817 mg |
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
3407 mg |
Kavurma, et, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
3040 mg |
Peynir, tulum, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
2846 mg |
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze)
|
» Süt ve süt ürünleri |
2820 mg |
Peynir, tulum, İzmir
|
» Geleneksel gıdalar |
2724 mg |
Edirne beyaz peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
2518 mg |
Döner, kıyma, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
2516 mg |
Erzincan tulum peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
2475 mg |
Devekuşu eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
2457 mg |
Devekuşu eti, göğüs
|
» Et ve et ürünleri |
2330 mg |
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini)
|
» Muhtelif gıda |
2285 mg |
Peynir, koyun
|
» Süt ve süt ürünleri |
2147 mg |
Peynir, otlu, Van
|
» Geleneksel gıdalar |
2123 mg |
Keçi eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
2009 mg |
Yenilebilir sakatat, dana akciğer
|
» Et ve et ürünleri |
1991 mg |
Kavurma, et, Diyarbakır
|
» Geleneksel gıdalar |
1969 mg |
Kavurma, et, Erzurum
|
» Geleneksel gıdalar |
1967 mg |
Ezine peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
1914 mg |
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1897 mg |
Keçi eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
1866 mg |
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1856 mg |
Peynir, keçi
|
» Süt ve süt ürünleri |
1848 mg |
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1767 mg |
Afyon pastırması
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1719 mg |
Yenilebilir sakatat, dana dil
|
» Et ve et ürünleri |
1689 mg |
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer
|
» Et ve et ürünleri |
1630 mg |
Çavdar unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1573 mg |
Buğday, makarnalık
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1530 mg |
Ekmek, çavdar
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1520 mg |
Bakla, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1478 mg |
Yulaf unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1474 mg |
Kayseri pastırması
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1471 mg |
Hamsi
|
» Balık ve su ürünleri |
1470 mg |
Dana eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
1461 mg |
Buğday ruşeymi
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1460 mg |
Dana eti, pirzola
|
» Et ve et ürünleri |
1460 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1443 mg |
Kuzu eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
1422 mg |
Pastırma, Kastamonu
|
» Geleneksel gıdalar |
1420 mg |
Döner, et, pişmiş, Bursa
|
» Geleneksel gıdalar |
1371 mg |
Dana eti, kontrfile
|
» Et ve et ürünleri |
1360 mg |
Dana eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
1336 mg |
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1332 mg |
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş)
|
» Geleneksel gıdalar |
1319 mg |
Kuzu eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
1309 mg |
Hindi eti, but, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1303 mg |
Yulaf kepeği
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1292 mg |
Kuzu eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
1288 mg |
Yenilebilir sakatat, dana böbrek
|
» Et ve et ürünleri |
1283 mg |
Yenilebilir sakatat, dana dalak
|
» Et ve et ürünleri |
1280 mg |
Ekmek, tam buğday unlu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1272 mg |
Ekmek, yulaf
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1267 mg |
Dana eti, bonfile
|
» Et ve et ürünleri |
1262 mg |
Galeta, sade
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1239 mg |
Arpa, iki sıralı
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1221 mg |
Börülce, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1205 mg |
Barbunya fasulyesi, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1205 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1200 mg |
Yoğurt, Silivri, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
1157 mg |
Yer fıstığı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1137 mg |
Arpa unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1134 mg |
Sığır eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
1132 mg |
Keçi eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
1126 mg |
Berlam
|
» Balık ve su ürünleri |
1115 mg |
Yenilebilir sakatat, dana işkembe
|
» Et ve et ürünleri |
1113 mg |
Ekmek, beyaz, tuzsuz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
1111 mg |
Makarna, sade, yumurtasız, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1103 mg |
Ekmek, beyaz
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1100 mg |
Mercimek, kırmızı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1094 mg |
Sığır eti, pirzola
|
» Et ve et ürünleri |
1087 mg |
İstavrit
|
» Balık ve su ürünleri |
1068 mg |
Döner, et, Kastamonu, pişmiş
|
» Geleneksel gıdalar |
1064 mg |
Koyun eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
1064 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1062 mg |
İrmik, buğday
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1047 mg |
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1040 mg |
Piliç eti, göğüs, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1040 mg |
Sığır eti, bonfile
|
» Et ve et ürünleri |
1036 mg |
Mısır, cin, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1026 mg |
Badem, iç, kavulmuş
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
1017 mg |
Buğday, ekmeklik
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1011 mg |
Keçi eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
1009 mg |
Mercimek, yeşil, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1009 mg |
Sığır eti, kontrfile
|
» Et ve et ürünleri |
1007 mg |
Tritikale
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
996 mg |
Piliç eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
993 mg |
Döner, piliç eti, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
993 mg |
Haşhaş tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
980 mg |
Sığır eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
970 mg |
Bulgur, pilavlık, Gaziantep
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
970 mg |
Levrek, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
966 mg |
Yenilebilir sakatat, dana kalp
|
» Et ve et ürünleri |
963 mg |
Kuzu eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
958 mg |
Sucuk, Erzurum
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
951 mg |
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli
|
» Et ve et ürünleri |
951 mg |
Mısır, sert, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
935 mg |
Tavşan eti, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
907 mg |
Susam tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
905 mg |
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli
|
» Et ve et ürünleri |
897 mg |
Koyun eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
895 mg |
Bezelye, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
895 mg |
Mısır unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
872 mg |
Yulaf, beyaz
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
869 mg |
Kolza tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
866 mg |
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
858 mg |
Barbunya (barbun)
|
» Balık ve su ürünleri |
851 mg |
Mısır, şeker, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
849 mg |
Fasulye, dermason, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
848 mg |
Ceviz, iç, kuru
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
841 mg |
Koyun eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
833 mg |
Zargana
|
» Balık ve su ürünleri |
814 mg |
Kefal, pasifik (Rus kefali)
|
» Balık ve su ürünleri |
807 mg |
Mısır, at dişi, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
807 mg |
Nohut, Koçbaşı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
805 mg |
Koyun eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
802 mg |
Koca darı, sorgum
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
796 mg |
Kayseri sucuğu
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
795 mg |
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
794 mg |
Tam tahıllı gevrek, meyveli
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
787 mg |
Karides, derin su pembe
|
» Balık ve su ürünleri |
783 mg |
Piliç eti, kanat
|
» Et ve et ürünleri |
781 mg |
kasap köfte, dana, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
759 mg |
Yumurta, sarı, pastörize
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
755 mg |
Lavaş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
747 mg |
Buğday, aşurelik
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
745 mg |
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
743 mg |
Bulgur, pilavlık, Karaman
|
» Geleneksel gıdalar |
740 mg |
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
723 mg |
Maraş tarhanası
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
723 mg |
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
716 mg |
Keten tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
709 mg |
Tirsi
|
» Balık ve su ürünleri |
699 mg |
Çavdar
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
690 mg |
Bisküvi, bebe
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
689 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, dana
|
» Et ve et ürünleri |
682 mg |
Palamut
|
» Balık ve su ürünleri |
672 mg |
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
650 mg |
Ekmek, mısır
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
650 mg |
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
646 mg |
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
643 mg |
Kefal, sarı kulak
|
» Balık ve su ürünleri |
642 mg |
Lüfer
|
» Balık ve su ürünleri |
622 mg |
Kalkan
|
» Balık ve su ürünleri |
610 mg |
Tarhana, kuru, Uşak
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
603 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi
|
» Et ve et ürünleri |
599 mg |
Çipura, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
594 mg |
Süt, koyun
|
» Süt ve süt ürünleri |
579 mg |
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
572 mg |
Çam fıstığı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
546 mg |
Ceviz, Pikan, kuru
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
534 mg |
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
532 mg |
Yoğurt, kaymaklı
|
» Süt ve süt ürünleri |
504 mg |
Yumurta, tavuk, sarı
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
490 mg |
Maraş dondurması
|
» Geleneksel gıdalar |
489 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi
|
» Et ve et ürünleri |
482 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç
|
» Et ve et ürünleri |
474 mg |
Fındık iç, beyazlatılmış
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
473 mg |
Yenilebilir sakatat, dana beyin
|
» Et ve et ürünleri |
472 mg |
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8)
|
» Süt ve süt ürünleri |
468 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, dana
|
» Et ve et ürünleri |
467 mg |
Mezgit
|
» Balık ve su ürünleri |
466 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi
|
» Et ve et ürünleri |
464 mg |
Dondurma, yanıksı, Antalya
|
» Geleneksel gıdalar |
463 mg |
Bıldırcın eti, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
462 mg |
Yoğurt, manda sütü
|
» Süt ve süt ürünleri |
459 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
458 mg |
Süt, keçi
|
» Süt ve süt ürünleri |
452 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana
|
» Et ve et ürünleri |
451 mg |
Jambon, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
437 mg |
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5)
|
» Süt ve süt ürünleri |
436 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
426 mg |
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
426 mg |
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin
|
» Muhtelif gıda |
423 mg |
Börek, peynirli, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
419 mg |
Milföy hamuru, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
415 mg |
Jambon, dana
|
» Et ve et ürünleri |
415 mg |
Fındık ezmesi, şeker ilaveli
|
» Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler |
413 mg |
Yumurta, bıldırcın, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
393 mg |
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak
|
» Et ve et ürünleri |
388 mg |
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek
|
» Muhtelif gıda |
386 mg |
Yoğurt, süzme, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
376 mg |
Yumurta, devekuşu, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
372 mg |
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
361 mg |
Yumurta, tavuk, beyaz (ak)
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
353 mg |
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
351 mg |
Süt, manda
|
» Süt ve süt ürünleri |
350 mg |
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
345 mg |
Yumurta, tavuk, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
345 mg |
Yoğurt, probiyotik, sade
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
340 mg |
Süt, inek
|
» Süt ve süt ürünleri |
340 mg |
Sütlü buz, vanilya aromalı
|
» Süt ve süt ürünleri |
319 mg |
Yumurta, beyaz, pastörize
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
315 mg |
Makarna, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
309 mg |
Çökelek, Çorum
|
» Geleneksel gıdalar |
297 mg |
Fındık kreması, kakaolu
|
» Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler |
296 mg |
Pirinç, Osmancık
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
293 mg |
Kefir, Ankara
|
» Geleneksel gıdalar |
290 mg |
Pirinç unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
282 mg |
Süt, laktozsuz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
277 mg |
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
267 mg |
Ayran, yayık, Diyarbakır
|
» Geleneksel gıdalar |
266 mg |
Mısır, tatlı
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
223 mg |
Mantı, çiğ, Kayseri
|
» Geleneksel gıdalar |
212 mg |
Çökelek, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
208 mg |
Midye, Akdeniz, kara midye
|
» Balık ve su ürünleri |
207 mg |
Yoğurt, Silifke, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
188 mg |
Kek, kakaolu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
187 mg |
Bisküvi, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
176 mg |
Yoğurt, Van
|
» Geleneksel gıdalar |
176 mg |
Nohut, haşlanmış, konserve
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
172 mg |
Kefir, Kars
|
» Geleneksel gıdalar |
168 mg |
Yoğurt, süzme, Burdur
|
» Geleneksel gıdalar |
168 mg |
Yoğurt, çilekli, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
145 mg |
Un, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
137 mg |
Ayran, yayık, Bursa
|
» Geleneksel gıdalar |
136 mg |
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya
|
» Geleneksel gıdalar |
135 mg |
Kuş üzümü, kurutulmuş
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
125 mg |
Aşure, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
124 mg |
ayran, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
120 mg |
Aşure, Ankara
|
» Geleneksel gıdalar |
113 mg |
Süt, insan, erişkin
|
» Süt ve süt ürünleri |
108 mg |
Aşure, İzmir
|
» Geleneksel gıdalar |
103 mg |
Aşure, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
84 mg |
Ayran, yayık, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
62 mg |
Boza, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
61 mg |
Et suyu, tablet (bulyon)
|
» Muhtelif gıda |
0 mg |
Tavuk suyu, tablet (bulyon)
|
» Muhtelif gıda |
0 mg |