ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
TYR
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 2005 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1848 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1687 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1683 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1573 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1572 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1433 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1295 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1270 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1220 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1219 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1148 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1120 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1089 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1068 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1044 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 1044 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 1030 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 998 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 991 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 960 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 959 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 958 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 944 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 920 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 900 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 900 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 895 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 892 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 890 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 880 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 878 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 873 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 871 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 870 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 867 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 848 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 846 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 823 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 822 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 819 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 814 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 813 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 808 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 808 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 803 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 802 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 795 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 791 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 785 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 757 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 745 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 739 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 736 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 726 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 725 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 721 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 719 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 702 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 700 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 699 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 698 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 696 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 693 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 692 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 689 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 685 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 684 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 684 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 680 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 677 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 671 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 667 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 666 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 664 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 662 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 661 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 661 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 656 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 644 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 638 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 630 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 628 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 626 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 614 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 613 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 611 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 610 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 608 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 608 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 607 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 598 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 596 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 583 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 569 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 565 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 560 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 556 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 552 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 542 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 535 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 525 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 518 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 510 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 500 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 497 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 482 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 480 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 473 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 472 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 469 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 466 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 458 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 458 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 449 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 449 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 445 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 442 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 435 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 427 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 427 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 413 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 412 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 409 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 400 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 398 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 398 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 395 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 385 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 381 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 380 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 377 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 368 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 365 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 361 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 359 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 358 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 353 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 345 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 345 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 342 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 340 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 339 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 339 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 335 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 333 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 328 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 327 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 326 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 321 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 320 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 319 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 319 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 310 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 307 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 302 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 297 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 295 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 294 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 294 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 290 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 290 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 289 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 288 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 281 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 278 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 276 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 273 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 260 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 260 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 259 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 254 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 250 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 247 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 244 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 223 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 214 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 207 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 202 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 198 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 198 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 194 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 192 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 190 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 188 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 187 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 186 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 178 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 178 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 171 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 171 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 168 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 165 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 165 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 157 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 155 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 145 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 140 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 134 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 131 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 129 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 124 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 121 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 120 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 116 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 115 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 107 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 102 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 101 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 97 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 94 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 93 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 85 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 84 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 83 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 73 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 72 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 47 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 42 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 39 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 27 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 24 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 14 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.