ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
ALA
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
230 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 3054 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 2642 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 2511 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 2133 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 2130 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 2113 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2094 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 2021 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1933 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1932 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1848 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1725 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1662 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1531 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1444 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1441 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1438 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1436 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1435 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1418 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1414 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1397 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1390 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1388 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1387 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1373 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1372 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1368 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1350 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1347 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1337 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1321 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1321 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1316 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1309 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1297 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1297 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 1293 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 1288 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1287 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1285 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1271 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1262 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1262 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1257 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1242 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 1240 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1232 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1226 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1201 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1189 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1187 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1181 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1180 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1165 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1158 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1156 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 1129 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1128 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1116 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1116 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1104 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1076 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 1063 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1051 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1041 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1020 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 1012 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 981 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 966 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 965 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 956 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 948 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 941 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 932 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 927 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 922 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 908 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 901 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 894 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 875 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 862 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 852 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 851 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 846 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 846 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 844 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 820 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 799 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 791 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 791 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 780 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 777 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 773 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 767 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 752 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 748 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 742 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 741 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 739 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 722 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 717 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 716 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 704 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 700 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 700 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 695 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 689 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 688 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 680 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 676 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 660 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 657 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 646 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 644 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 640 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 636 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 632 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 629 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 621 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 610 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 599 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 597 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 579 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 575 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 568 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 568 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 557 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 555 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 550 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 544 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 544 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 540 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 533 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 531 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 513 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 499 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 497 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 488 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 472 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 467 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 466 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 465 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 461 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 458 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 453 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 449 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 416 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 409 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 405 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 401 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 401 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 397 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 395 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 393 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 387 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 375 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 368 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 362 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 360 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 359 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 358 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 357 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 352 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 338 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 335 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 333 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 328 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 324 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 322 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 321 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 311 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 308 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 300 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 300 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 292 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 290 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 286 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 273 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 265 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 264 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 257 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 252 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 212 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 205 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 203 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 202 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 198 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 198 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 182 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 182 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 178 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 168 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 165 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 159 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 158 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 152 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 150 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 147 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 145 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 143 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 134 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 134 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 131 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 129 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 127 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 124 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 120 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 109 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 108 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 104 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 99 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 96 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 95 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 94 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 93 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 92 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 89 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 87 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 85 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 80 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 69 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 56 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 54 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 52 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 33 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 18 mg
Bira » İçecekler 14 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.