ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
ARG
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1796 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1500 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 1490 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1468 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1451 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1420 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1368 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1284 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1259 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1238 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1203 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1196 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1182 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1179 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1162 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1155 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1148 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1119 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1111 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1087 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1085 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1080 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 1079 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1037 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1036 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 1020 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 999 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 995 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 989 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 975 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 957 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 954 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 949 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 932 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 909 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 907 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 896 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 894 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 886 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 885 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 883 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 879 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 878 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 877 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 858 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 843 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 840 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 838 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 834 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 829 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 807 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 805 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 788 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 787 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 780 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 776 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 776 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 765 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 765 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 758 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 751 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 739 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 723 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 716 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 710 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 706 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 704 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 703 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 699 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 690 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 689 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 686 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 682 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 678 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 675 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 660 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 646 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 642 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 633 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 628 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 618 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 615 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 601 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 600 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 596 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 592 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 573 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 570 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 569 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 556 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 555 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 537 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 534 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 530 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 526 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 519 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 500 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 479 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 465 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 465 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 458 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 457 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 456 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 454 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 450 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 440 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 440 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 435 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 428 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 427 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 427 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 426 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 420 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 411 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 411 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 402 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 398 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 394 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 393 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 392 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 391 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 384 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 374 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 373 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 363 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 359 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 359 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 352 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 352 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 351 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 350 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 349 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 346 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 345 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 329 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 324 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 313 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 307 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 307 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 305 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 293 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 291 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 289 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 286 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 285 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 270 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 254 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 250 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 248 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 246 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 239 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 238 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 236 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 231 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 231 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 224 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 223 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 214 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 193 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 190 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 189 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 182 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 180 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 178 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 176 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 174 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 174 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 172 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 171 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 169 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 169 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 166 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 161 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 161 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 157 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 153 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 150 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 141 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 141 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 137 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 128 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 125 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 119 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 116 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 104 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 102 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 101 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 101 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 97 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 94 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 93 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 93 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 91 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 89 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 86 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 81 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 75 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 73 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 73 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 72 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 70 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 67 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 65 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 64 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 63 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 63 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 61 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 60 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 57 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 55 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 53 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 50 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 46 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 46 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 45 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 43 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 43 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 43 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 42 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 40 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 36 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 33 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 31 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 10 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 7 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.