ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
THR
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 3313 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 2456 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 2094 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1984 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1854 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1766 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1728 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1714 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1680 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1642 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1610 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1552 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1502 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1490 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1482 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1461 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1450 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1422 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1414 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1385 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1382 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1381 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1380 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 1367 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1342 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1310 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1289 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 1279 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1276 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1266 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 1259 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 1241 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1239 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1233 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 1231 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1227 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1222 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1214 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1214 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 1213 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1175 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 1170 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1168 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1156 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1149 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1149 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1136 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 1134 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1126 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1118 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1114 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1113 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 1111 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1098 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1092 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1086 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1083 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1076 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1075 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 1069 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 1065 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1060 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1047 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1034 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1030 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1029 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1015 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1010 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1008 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 977 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 976 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 973 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 956 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 949 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 945 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 936 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 931 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 926 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 921 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 917 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 880 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 879 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 866 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 848 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 842 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 840 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 838 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 827 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 821 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 817 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 808 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 793 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 786 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 769 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 754 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 751 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 748 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 747 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 731 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 726 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 715 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 702 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 701 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 694 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 691 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 673 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 667 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 655 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 653 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 652 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 652 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 632 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 628 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 606 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 592 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 592 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 556 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 548 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 530 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 526 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 524 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 520 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 512 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 509 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 507 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 503 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 501 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 500 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 492 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 469 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 465 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 464 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 462 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 455 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 448 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 447 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 428 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 427 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 413 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 392 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 392 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 381 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 372 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 368 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 358 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 358 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 348 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 328 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 309 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 308 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 293 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 284 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 283 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 267 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 262 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 252 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 251 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 247 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 241 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 229 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 228 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 223 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 212 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 209 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 208 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 204 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 201 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 198 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 197 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 194 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 192 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 192 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 190 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 188 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 183 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 180 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 179 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 171 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 171 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 171 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 168 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 166 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 166 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 160 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 160 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 158 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 157 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 155 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 154 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 154 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 153 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 151 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 150 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 142 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 141 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 140 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 138 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 136 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 134 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 131 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 130 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 128 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 127 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 126 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 126 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 125 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 115 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 115 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 112 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 108 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 106 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 105 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 104 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 97 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 97 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 82 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 80 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 61 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 50 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 44 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 37 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 30 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 27 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 25 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 23 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 17 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.