Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini)
|
» Muhtelif gıda |
1902 mg |
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1835 mg |
Çökelek, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
1629 mg |
Eski kaşar, Kars
|
» Geleneksel gıdalar |
1500 mg |
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer
|
» Et ve et ürünleri |
1453 mg |
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1423 mg |
Afyon pastırması
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1386 mg |
Pastırma, Kastamonu
|
» Geleneksel gıdalar |
1351 mg |
Çökelek, Çorum
|
» Geleneksel gıdalar |
1332 mg |
Buğday ruşeymi
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
1312 mg |
Mercimek, kırmızı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1305 mg |
Peynir, tulum, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
1288 mg |
Mercimek, yeşil, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1284 mg |
Peynir, tulum, İzmir
|
» Geleneksel gıdalar |
1275 mg |
Sucuk, Erzurum
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1251 mg |
Kavurma, et, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
1243 mg |
Erzincan tulum peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
1225 mg |
Kayseri pastırması
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1188 mg |
Yenilebilir sakatat, dana dalak
|
» Et ve et ürünleri |
1174 mg |
Bezelye, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1143 mg |
Edirne beyaz peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
1124 mg |
Bıldırcın eti, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1123 mg |
Keçi eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
1115 mg |
Yer fıstığı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1114 mg |
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze)
|
» Süt ve süt ürünleri |
1112 mg |
Ezine peyniri
|
» Geleneksel gıdalar |
1111 mg |
Kavurma, et, Erzurum
|
» Geleneksel gıdalar |
1102 mg |
Keçi eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
1090 mg |
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1081 mg |
Peynir, otlu, Van
|
» Geleneksel gıdalar |
1078 mg |
Keçi eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
1078 mg |
Döner, et, pişmiş, Bursa
|
» Geleneksel gıdalar |
1065 mg |
Döner, piliç eti, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
1062 mg |
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1055 mg |
Kavurma, et, Diyarbakır
|
» Geleneksel gıdalar |
1053 mg |
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş)
|
» Geleneksel gıdalar |
1043 mg |
Kayseri sucuğu
|
» Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar |
1042 mg |
Peynir, koyun
|
» Süt ve süt ürünleri |
1037 mg |
Fasulye, dermason, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1029 mg |
Peynir, keçi
|
» Süt ve süt ürünleri |
1022 mg |
Tavşan eti, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
1004 mg |
Nohut, Koçbaşı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
1001 mg |
Bakla, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
1001 mg |
Börülce, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
998 mg |
Döner, et, Kastamonu, pişmiş
|
» Geleneksel gıdalar |
996 mg |
İstavrit
|
» Balık ve su ürünleri |
983 mg |
Dana eti, pirzola
|
» Et ve et ürünleri |
976 mg |
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45)
|
» Süt ve süt ürünleri |
976 mg |
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
969 mg |
Kolza tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
947 mg |
Yenilebilir sakatat, dana akciğer
|
» Et ve et ürünleri |
946 mg |
Çipura, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
939 mg |
Kuzu eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
933 mg |
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
915 mg |
Haşhaş tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
914 mg |
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20)
|
» Süt ve süt ürünleri |
912 mg |
Keten tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
900 mg |
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20)
|
» Süt ve süt ürünleri |
895 mg |
Hindi eti, but, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
881 mg |
Yumurta, tavuk, sarı
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
866 mg |
Dana eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
856 mg |
Susam tohumu, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
853 mg |
Sığır eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
849 mg |
Piliç eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
849 mg |
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
849 mg |
Kuzu eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
837 mg |
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında
|
» Balık ve su ürünleri |
826 mg |
Dana eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
809 mg |
Koyun eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
809 mg |
Piliç eti, kanat
|
» Et ve et ürünleri |
806 mg |
Kuzu eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
799 mg |
Levrek, yetiştirme
|
» Balık ve su ürünleri |
797 mg |
Sığır eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
796 mg |
Dana eti, bonfile
|
» Et ve et ürünleri |
794 mg |
Keçi eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
791 mg |
Sığır eti, kontrfile
|
» Et ve et ürünleri |
786 mg |
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
781 mg |
Palamut
|
» Balık ve su ürünleri |
779 mg |
Zargana
|
» Balık ve su ürünleri |
775 mg |
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli
|
» Et ve et ürünleri |
773 mg |
Kefal, sarı kulak
|
» Balık ve su ürünleri |
769 mg |
Koyun eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
769 mg |
Sığır eti, pirzola
|
» Et ve et ürünleri |
768 mg |
Tirsi
|
» Balık ve su ürünleri |
766 mg |
Piliç eti, göğüs, derisiz
|
» Et ve et ürünleri |
762 mg |
Hamsi
|
» Balık ve su ürünleri |
757 mg |
Kuzu eti, kol
|
» Et ve et ürünleri |
754 mg |
Sığır eti, bonfile
|
» Et ve et ürünleri |
751 mg |
Kefal, pasifik (Rus kefali)
|
» Balık ve su ürünleri |
750 mg |
Çam fıstığı, kuru
|
» Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller |
746 mg |
Yenilebilir sakatat, dana dil
|
» Et ve et ürünleri |
745 mg |
Yenilebilir sakatat, dana böbrek
|
» Et ve et ürünleri |
739 mg |
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli
|
» Et ve et ürünleri |
734 mg |
Koyun eti, bel
|
» Et ve et ürünleri |
733 mg |
Yumurta, sarı, pastörize
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
725 mg |
Dana eti, kontrfile
|
» Et ve et ürünleri |
720 mg |
Devekuşu eti, but
|
» Et ve et ürünleri |
711 mg |
Yumurta, bıldırcın, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
704 mg |
Karides, derin su pembe
|
» Balık ve su ürünleri |
702 mg |
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
695 mg |
Devekuşu eti, göğüs
|
» Et ve et ürünleri |
682 mg |
Koyun eti, sırt
|
» Et ve et ürünleri |
678 mg |
Barbunya (barbun)
|
» Balık ve su ürünleri |
678 mg |
Badem, iç, kavulmuş
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
677 mg |
Barbunya fasulyesi, kuru
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
668 mg |
Ceviz, iç, kuru
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
655 mg |
Yumurta, beyaz, pastörize
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
650 mg |
Berlam
|
» Balık ve su ürünleri |
647 mg |
Tritikale
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
641 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi
|
» Et ve et ürünleri |
640 mg |
Lüfer
|
» Balık ve su ürünleri |
639 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
637 mg |
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
634 mg |
Döner, kıyma, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
633 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
625 mg |
Midye, Akdeniz, kara midye
|
» Balık ve su ürünleri |
621 mg |
Yumurta, devekuşu, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
613 mg |
Jambon, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
611 mg |
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
603 mg |
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek
|
» Muhtelif gıda |
602 mg |
Isıl işlem görmüş sucuk, dana
|
» Et ve et ürünleri |
600 mg |
Yumurta, tavuk, beyaz (ak)
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
595 mg |
Çavdar unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
588 mg |
Mezgit
|
» Balık ve su ürünleri |
580 mg |
Yenilebilir sakatat, dana kalp
|
» Et ve et ürünleri |
560 mg |
Yulaf, beyaz
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
545 mg |
Kalkan
|
» Balık ve su ürünleri |
544 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi
|
» Et ve et ürünleri |
539 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
529 mg |
Jambon, dana
|
» Et ve et ürünleri |
525 mg |
Yulaf unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
522 mg |
Yumurta, tavuk, tam
|
» Yumurta ve yumurta ürünleri |
513 mg |
Buğday, makarnalık
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
509 mg |
Buğday, ekmeklik
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
507 mg |
Tam tahıllı gevrek, meyveli
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
506 mg |
Buğday, aşurelik
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
500 mg |
Fındık ezmesi, şeker ilaveli
|
» Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler |
497 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana
|
» Et ve et ürünleri |
487 mg |
Bulgur, pilavlık, Gaziantep
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
485 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç
|
» Et ve et ürünleri |
484 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, dana
|
» Et ve et ürünleri |
476 mg |
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin
|
» Muhtelif gıda |
475 mg |
Ekmek, çavdar
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
475 mg |
Arpa, iki sıralı
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
474 mg |
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
472 mg |
Mantı, çiğ, Kayseri
|
» Geleneksel gıdalar |
468 mg |
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç
|
» Et ve et ürünleri |
467 mg |
Yoğurt, Silivri, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
466 mg |
Yoğurt, süzme, Burdur
|
» Geleneksel gıdalar |
422 mg |
Ekmek, tam buğday unlu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
422 mg |
Fındık iç, beyazlatılmış
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
418 mg |
Ekmek, beyaz, tuzsuz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
417 mg |
Galeta, sade
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
413 mg |
Yenilebilir sakatat, dana işkembe
|
» Et ve et ürünleri |
410 mg |
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85)
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
410 mg |
Maraş tarhanası
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
404 mg |
Mısır, cin, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
369 mg |
Ekmek, beyaz
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
367 mg |
Mısır, sert, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
366 mg |
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
358 mg |
Tarhana, kuru, Uşak
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar |
355 mg |
Koca darı, sorgum
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
352 mg |
Ekmek, yulaf
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
349 mg |
Mısır, şeker, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
348 mg |
Yulaf kepeği
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
347 mg |
Makarna, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
345 mg |
Börek, peynirli, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
345 mg |
Ceviz, Pikan, kuru
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
334 mg |
Bulgur, pilavlık, Karaman
|
» Geleneksel gıdalar |
331 mg |
Mısır, at dişi, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
323 mg |
Arpa unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
320 mg |
Yoğurt, Silifke, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
307 mg |
Mısır unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
301 mg |
Çavdar
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
294 mg |
Nohut, haşlanmış, konserve
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
292 mg |
Fındık kreması, kakaolu
|
» Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler |
292 mg |
Makarna, sade, yumurtasız, kuru
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
282 mg |
Bisküvi, bebe
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
280 mg |
Süt, koyun
|
» Süt ve süt ürünleri |
272 mg |
Yoğurt, Van
|
» Geleneksel gıdalar |
271 mg |
Ekmek, mısır
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
271 mg |
İrmik, buğday
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
269 mg |
Yenilebilir sakatat, dana beyin
|
» Et ve et ürünleri |
261 mg |
Dondurma, yanıksı, Antalya
|
» Geleneksel gıdalar |
260 mg |
Pirinç, Osmancık
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
256 mg |
Milföy hamuru, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
248 mg |
Pirinç unu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
247 mg |
Lavaş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
246 mg |
Kek, kakaolu
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
238 mg |
Maraş dondurması
|
» Geleneksel gıdalar |
223 mg |
kasap köfte, dana, çiğ
|
» Et ve et ürünleri |
220 mg |
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş
|
» Tahıl ve tahıl ürünleri |
212 mg |
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak
|
» Et ve et ürünleri |
203 mg |
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi
|
» Et ve et ürünleri |
199 mg |
Yoğurt, manda sütü
|
» Süt ve süt ürünleri |
194 mg |
Yoğurt, kaymaklı
|
» Süt ve süt ürünleri |
193 mg |
Sütlü buz, vanilya aromalı
|
» Süt ve süt ürünleri |
187 mg |
Süt, keçi
|
» Süt ve süt ürünleri |
181 mg |
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8)
|
» Süt ve süt ürünleri |
181 mg |
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
181 mg |
Süt, inek
|
» Süt ve süt ürünleri |
179 mg |
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
175 mg |
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5)
|
» Süt ve süt ürünleri |
174 mg |
Yoğurt, süzme, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
169 mg |
Kefir, Ankara
|
» Geleneksel gıdalar |
166 mg |
Süt, manda
|
» Süt ve süt ürünleri |
163 mg |
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
160 mg |
Yoğurt, probiyotik, sade
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
154 mg |
Kefir, Kars
|
» Geleneksel gıdalar |
137 mg |
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı)
|
» Süt ve süt ürünleri |
135 mg |
Ayran, yayık, Diyarbakır
|
» Geleneksel gıdalar |
130 mg |
Yoğurt, çilekli, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
129 mg |
Mısır, tatlı
|
» Sebze ve sebze ürünleri |
114 mg |
Bisküvi, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
113 mg |
Aşure, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
112 mg |
Süt, laktozsuz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
109 mg |
Un, glutensiz
|
» Özel beslenme amaçlı gıdalar |
109 mg |
Ayran, yayık, Mersin
|
» Geleneksel gıdalar |
108 mg |
Ayran, yayık, Bursa
|
» Geleneksel gıdalar |
108 mg |
ayran, tam yağlı
|
» Süt ve süt ürünleri |
103 mg |
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya
|
» Geleneksel gıdalar |
89 mg |
Aşure, İzmir
|
» Geleneksel gıdalar |
76 mg |
Kuş üzümü, kurutulmuş
|
» Meyve ve meyve ürünleri |
70 mg |
Aşure, Ankara
|
» Geleneksel gıdalar |
61 mg |
Aşure, Konya
|
» Geleneksel gıdalar |
50 mg |
Süt, insan, erişkin
|
» Süt ve süt ürünleri |
42 mg |
Boza, İstanbul
|
» Geleneksel gıdalar |
18 mg |
Et suyu, tablet (bulyon)
|
» Muhtelif gıda |
0 mg |
Tavuk suyu, tablet (bulyon)
|
» Muhtelif gıda |
0 mg |