ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
VAL
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1902 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1835 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1629 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1500 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1453 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1423 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1386 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1351 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1332 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1312 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1305 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1288 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1284 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1275 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1251 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1243 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1225 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1188 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1174 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1143 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1124 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1123 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1115 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1114 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1112 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 1111 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1102 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1090 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1081 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 1078 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1078 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1065 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1062 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1055 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 1053 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1043 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1042 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1037 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1029 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1022 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1004 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1001 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1001 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 998 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 996 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 983 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 976 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 976 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 969 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 947 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 946 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 939 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 933 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 915 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 914 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 912 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 900 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 895 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 881 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 866 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 856 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 853 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 849 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 849 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 849 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 837 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 826 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 809 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 809 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 806 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 799 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 797 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 796 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 794 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 791 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 786 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 781 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 779 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 775 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 773 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 769 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 769 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 768 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 766 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 762 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 757 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 754 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 751 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 750 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 746 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 745 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 739 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 734 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 733 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 725 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 720 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 711 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 704 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 702 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 695 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 682 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 678 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 678 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 677 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 668 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 655 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 650 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 647 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 641 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 640 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 639 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 637 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 634 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 633 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 625 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 621 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 613 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 611 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 603 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 602 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 600 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 595 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 588 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 580 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 560 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 545 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 544 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 539 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 529 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 525 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 522 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 513 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 509 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 507 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 506 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 500 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 497 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 487 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 485 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 484 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 476 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 475 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 475 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 474 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 472 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 468 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 467 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 466 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 422 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 422 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 418 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 417 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 413 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 410 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 410 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 404 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 369 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 367 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 366 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 358 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 355 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 352 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 349 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 348 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 347 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 345 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 345 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 334 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 331 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 323 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 320 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 307 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 301 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 294 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 292 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 292 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 282 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 280 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 272 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 271 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 271 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 269 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 261 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 260 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 256 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 248 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 247 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 246 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 238 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 223 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 220 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 212 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 203 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 199 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 194 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 193 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 187 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 181 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 181 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 181 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 179 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 175 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 169 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 166 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 163 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 160 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 154 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 137 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 135 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 130 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 129 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 114 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 113 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 112 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 109 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 109 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 108 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 108 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 103 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 89 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 76 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 70 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 61 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 50 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 42 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 18 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.