ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
LEU
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 3198 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 2893 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 2867 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 2816 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2788 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 2755 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 2669 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 2441 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2352 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 2332 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 2250 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 2208 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 2193 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 2178 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 2164 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 2160 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 2088 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 2013 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2001 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1937 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1932 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1932 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1912 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1885 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1862 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1857 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1855 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1842 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1839 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1789 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1782 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1772 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1769 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1762 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1750 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1745 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 1720 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1706 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1681 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 1666 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1666 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1660 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 1634 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1617 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1611 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1603 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 1602 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1599 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1593 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 1581 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1580 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1575 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1566 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1565 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1555 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1548 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1530 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1526 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 1519 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1517 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1497 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1496 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 1494 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 1489 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1482 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1479 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 1473 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1463 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1456 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1445 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 1443 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1441 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1425 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1417 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1407 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1403 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1400 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1400 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1396 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1371 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1369 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 1362 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1361 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1360 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 1350 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1344 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1341 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1337 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1332 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1316 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1312 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 1307 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1306 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1281 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 1270 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1266 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1246 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 1243 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 1235 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1218 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1213 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 1201 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1175 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 1151 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 1142 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 1100 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1094 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 1048 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 1043 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1038 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1033 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 1026 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1025 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 1025 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1015 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1010 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 1007 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 1005 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1000 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 990 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 972 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 972 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 967 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 964 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 954 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 951 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 946 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 942 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 938 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 923 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 910 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 910 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 908 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 903 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 882 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 875 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 862 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 859 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 855 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 837 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 832 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 831 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 830 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 827 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 819 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 814 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 806 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 795 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 792 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 782 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 781 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 777 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 758 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 753 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 749 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 733 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 729 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 721 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 718 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 716 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 704 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 697 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 695 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 677 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 672 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 668 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 665 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 665 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 657 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 631 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 630 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 621 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 578 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 554 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 549 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 539 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 532 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 528 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 526 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 521 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 495 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 489 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 459 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 434 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 434 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 421 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 413 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 410 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 399 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 386 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 381 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 372 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 369 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 361 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 359 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 357 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 355 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 344 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 334 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 327 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 327 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 310 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 310 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 291 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 284 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 278 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 275 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 273 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 245 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 237 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 234 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 221 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 215 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 213 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 204 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 200 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 178 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 169 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 129 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 124 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 100 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 97 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 87 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 73 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 25 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 11 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.