ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
GLY
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 3851 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 3672 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 3527 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 3281 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 3256 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 2454 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 2265 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 2131 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1870 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1847 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1745 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1712 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1680 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 1673 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1666 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1628 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1593 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1569 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1544 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1542 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1536 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1515 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1503 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1493 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1462 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1459 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1413 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1410 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1397 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1364 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1360 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1327 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1312 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1299 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1265 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1252 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1252 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1239 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1224 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1219 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1198 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 1192 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1183 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1162 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1146 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1140 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1139 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1134 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1133 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1122 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1109 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1081 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1077 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1073 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1065 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 1064 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1062 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1057 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1057 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1047 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1045 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1042 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1028 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 1016 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1014 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1008 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1005 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 993 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 992 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 981 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 976 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 975 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 961 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 960 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 950 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 949 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 947 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 943 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 938 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 928 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 921 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 906 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 900 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 886 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 884 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 860 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 859 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 853 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 853 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 842 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 836 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 832 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 807 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 806 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 800 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 782 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 778 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 759 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 729 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 659 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 641 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 638 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 636 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 634 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 629 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 626 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 614 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 608 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 607 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 591 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 584 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 568 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 557 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 555 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 551 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 527 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 519 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 517 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 508 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 501 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 495 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 492 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 490 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 485 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 477 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 476 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 471 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 471 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 458 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 450 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 440 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 438 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 423 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 423 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 416 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 410 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 408 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 405 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 396 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 394 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 390 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 388 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 378 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 378 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 370 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 364 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 359 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 351 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 351 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 348 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 339 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 337 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 334 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 333 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 327 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 324 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 318 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 317 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 315 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 300 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 300 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 299 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 298 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 296 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 295 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 293 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 293 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 289 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 288 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 286 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 285 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 279 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 269 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 268 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 263 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 262 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 258 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 257 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 253 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 241 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 239 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 238 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 227 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 221 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 217 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 207 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 179 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 179 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 177 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 170 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 169 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 168 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 156 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 155 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 113 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 112 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 111 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 109 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 109 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 98 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 95 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 94 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 84 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 81 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 81 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 78 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 77 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 72 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 71 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 69 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 67 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 64 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 64 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 63 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 63 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 62 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 59 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 51 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 51 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 49 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 48 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 47 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 41 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 40 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 36 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 21 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 20 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.