ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
SER
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 2427 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1946 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1812 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1812 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1710 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1562 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1547 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1528 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1522 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1457 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1454 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1419 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1398 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1386 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1358 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1345 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1305 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1302 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1300 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1264 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1238 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1236 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1235 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1200 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1187 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1173 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1162 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1138 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 1112 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1109 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1105 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1087 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 1079 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1063 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1053 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 1049 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1038 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1034 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1034 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1034 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1030 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1030 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1029 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1022 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1016 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1010 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1010 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1003 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1000 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 998 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 993 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 992 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 987 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 981 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 977 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 971 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 971 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 962 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 946 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 943 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 941 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 937 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 934 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 934 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 928 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 923 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 920 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 917 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 910 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 909 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 902 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 901 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 897 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 886 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 877 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 876 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 871 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 869 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 869 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 863 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 861 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 848 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 841 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 840 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 837 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 825 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 824 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 823 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 819 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 815 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 808 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 807 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 802 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 800 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 797 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 796 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 796 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 794 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 793 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 785 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 761 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 759 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 757 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 753 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 753 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 752 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 751 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 743 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 742 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 738 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 733 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 717 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 715 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 702 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 697 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 687 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 676 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 673 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 667 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 663 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 658 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 643 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 631 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 630 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 618 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 614 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 611 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 611 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 607 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 606 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 597 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 596 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 590 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 582 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 582 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 566 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 562 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 554 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 553 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 526 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 523 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 511 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 494 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 493 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 467 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 460 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 460 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 452 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 441 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 438 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 437 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 420 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 419 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 411 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 406 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 390 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 389 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 385 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 384 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 380 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 379 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 371 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 351 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 348 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 347 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 344 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 341 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 338 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 336 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 331 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 329 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 328 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 326 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 310 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 293 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 273 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 272 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 257 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 243 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 236 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 235 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 228 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 225 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 219 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 218 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 210 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 204 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 200 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 197 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 191 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 191 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 189 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 185 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 181 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 181 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 180 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 180 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 178 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 174 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 169 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 166 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 165 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 159 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 157 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 143 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 138 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 134 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 131 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 130 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 127 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 120 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 114 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 108 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 108 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 106 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 104 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 98 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 97 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 90 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 89 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 72 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 69 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 60 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 48 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 43 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 38 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 12 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.