ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
ILE
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1978 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1441 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1379 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1328 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1273 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1245 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1226 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1211 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1203 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1202 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1193 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1176 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1172 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1136 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1127 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1121 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1114 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1110 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1108 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1096 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1077 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1058 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1056 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1036 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1007 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1002 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 993 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 985 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 981 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 975 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 968 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 965 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 962 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 952 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 947 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 938 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 937 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 921 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 912 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 888 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 886 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 880 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 877 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 868 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 865 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 864 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 853 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 843 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 836 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 828 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 827 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 820 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 811 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 804 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 803 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 800 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 790 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 786 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 785 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 784 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 784 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 769 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 768 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 765 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 762 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 758 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 755 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 754 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 750 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 750 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 739 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 735 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 734 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 732 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 730 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 729 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 727 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 723 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 720 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 719 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 716 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 716 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 707 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 707 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 703 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 703 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 699 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 697 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 695 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 691 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 686 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 682 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 659 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 650 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 649 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 644 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 639 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 628 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 617 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 615 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 612 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 611 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 606 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 606 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 603 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 593 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 586 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 579 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 578 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 577 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 572 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 571 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 569 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 560 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 555 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 547 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 544 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 542 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 538 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 538 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 530 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 516 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 498 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 494 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 492 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 490 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 483 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 483 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 481 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 473 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 466 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 454 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 449 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 440 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 436 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 431 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 430 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 428 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 427 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 419 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 418 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 416 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 415 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 414 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 414 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 413 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 411 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 410 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 409 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 381 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 379 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 379 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 375 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 355 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 354 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 348 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 348 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 324 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 307 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 289 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 289 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 282 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 278 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 277 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 272 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 262 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 262 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 260 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 257 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 257 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 252 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 247 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 242 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 242 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 240 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 231 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 229 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 225 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 224 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 223 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 222 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 221 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 213 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 210 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 206 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 191 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 187 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 185 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 183 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 181 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 168 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 167 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 160 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 158 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 152 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 150 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 149 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 148 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 142 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 141 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 140 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 135 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 130 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 127 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 121 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 115 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 110 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 109 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 108 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 106 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 100 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 91 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 91 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 89 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 88 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 87 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 77 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 68 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 56 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 55 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 54 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 50 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 49 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 21 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 15 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 11 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.