ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
PHE
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
231 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 2213 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1701 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1672 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1641 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1601 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1585 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1560 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1507 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1504 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1459 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1444 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1426 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1396 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1328 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1284 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1263 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1252 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1251 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1249 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1208 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1184 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1177 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 1160 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1149 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1111 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1104 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1104 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1103 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1085 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1081 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1062 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1041 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1039 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1022 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1013 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1011 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 1005 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 981 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 962 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 956 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 954 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 951 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 945 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 939 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 936 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 921 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 918 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 917 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 910 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 906 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 895 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 882 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 879 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 874 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 864 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 860 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 846 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 840 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 830 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 819 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 814 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 807 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 805 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 805 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 801 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 799 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 796 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 795 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 794 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 793 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 792 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 790 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 786 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 779 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 776 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 774 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 768 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 758 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 758 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 757 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 756 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 755 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 749 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 749 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 746 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 740 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 737 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 734 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 733 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 732 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 727 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 725 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 720 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 720 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 718 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 717 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 717 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 711 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 708 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 705 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 704 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 694 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 694 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 691 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 691 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 686 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 681 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 678 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 676 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 676 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 668 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 653 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 649 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 642 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 632 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 621 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 621 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 619 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 608 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 608 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 602 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 601 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 598 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 585 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 585 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 576 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 570 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 565 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 561 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 558 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 555 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 554 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 553 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 552 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 551 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 545 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 537 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 527 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 515 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 513 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 511 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 509 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 503 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 501 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 497 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 491 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 485 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 480 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 478 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 475 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 474 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 472 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 471 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 465 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 463 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 456 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 454 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 450 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 446 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 446 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 441 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 440 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 435 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 435 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 430 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 429 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 429 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 427 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 422 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 415 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 404 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 401 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 395 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 359 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 352 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 343 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 318 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 318 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 317 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 306 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 301 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 290 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 288 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 277 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 272 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 259 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 238 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 236 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 206 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 206 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 201 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 194 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 190 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 186 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 184 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 182 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 176 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 169 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 169 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 163 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 159 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 158 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 148 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 137 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 131 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 129 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 129 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 128 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 128 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 118 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 117 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 115 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 114 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 111 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 111 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 97 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 96 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 94 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 75 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 66 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 66 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 63 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 43 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 34 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 25 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Ekmek, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0 mg
Bisküvi, düşük proteinli, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0 mg
Un, düşük proteinli, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0 mg
Makarna, düşük proteinli, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.