ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
CYS
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
204 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3099 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 546 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 482 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 475 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 424 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 380 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 377 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 376 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 366 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 354 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 354 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 352 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 350 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 348 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 336 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 335 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 330 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 314 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 313 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 310 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 309 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 307 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 304 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 298 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 293 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 292 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 289 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 288 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 288 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 285 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 279 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 276 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 273 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 271 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 267 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 263 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 258 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 251 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 249 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 241 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 239 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 238 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 236 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 235 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 234 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 229 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 228 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 226 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 223 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 221 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 217 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 217 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 215 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 215 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 214 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 213 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 213 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 209 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 209 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 207 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 206 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 204 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 203 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 199 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 198 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 197 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 196 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 196 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 191 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 191 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 190 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 188 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 185 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 184 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 182 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 182 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 179 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 176 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 175 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 174 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 173 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 173 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 171 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 169 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 165 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 162 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 161 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 161 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 160 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 159 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 158 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 158 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 155 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 155 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 152 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 151 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 147 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 146 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 145 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 143 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 140 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 139 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 139 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 138 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 137 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 137 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 136 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 134 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 133 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 132 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 131 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 130 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 129 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 128 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 127 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 126 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 124 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 123 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 123 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 120 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 119 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 119 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 118 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 117 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 116 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 115 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 115 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 114 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 114 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 113 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 113 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 109 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 105 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 104 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 103 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 97 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 97 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 96 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 95 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 94 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 94 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 92 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 91 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 90 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 90 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 88 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 86 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 84 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 83 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 83 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 82 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 81 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 80 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 79 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 77 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 74 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 73 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 73 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 73 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 71 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 71 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 70 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 68 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 68 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 63 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 62 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 58 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 57 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 56 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 56 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 56 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 55 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 55 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 53 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 53 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 52 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 51 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 50 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 50 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 50 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 49 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 47 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 47 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 45 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 45 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 44 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 43 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 43 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 43 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 42 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 41 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 41 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 41 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 37 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 35 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 35 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 32 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 28 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 27 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 27 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 26 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 26 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.