ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
LYS
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 4845 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 4505 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3911 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 3865 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 3645 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3610 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 3369 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 3205 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 3190 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3117 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 3113 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 3095 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 3087 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 2964 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2905 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2785 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2728 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2625 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2624 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2620 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 2620 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2608 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 2562 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 2540 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 2508 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 2479 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 2450 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2438 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2433 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2420 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 2383 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2349 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 2269 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 2262 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 2234 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2232 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 2222 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 2203 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2198 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 2188 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 2185 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 2166 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 2165 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 2151 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2143 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 2143 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 2115 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 2105 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 2092 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2074 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 2053 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 2044 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 2019 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 2015 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 2009 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 2002 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1993 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1970 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1943 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1910 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1858 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1855 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 1826 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1782 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1740 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 1739 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1738 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1717 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1712 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1693 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 1691 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1689 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1652 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 1644 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1631 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1618 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1589 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1584 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1569 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1561 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1560 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1526 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1526 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1507 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1498 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1494 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 1486 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1486 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1480 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 1461 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 1437 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1435 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1415 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1366 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1323 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1285 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1279 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 1236 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1218 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1214 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1187 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 1170 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1160 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 1153 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1142 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 1138 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 1132 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 1124 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 1120 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 1097 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1089 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 1084 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1035 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1025 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 1022 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 983 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 960 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 955 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 954 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 949 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 935 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 930 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 913 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 869 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 861 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 855 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 854 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 848 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 843 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 831 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 830 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 821 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 801 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 743 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 740 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 736 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 671 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 638 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 635 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 631 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 629 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 610 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 594 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 572 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 567 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 552 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 539 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 516 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 514 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 509 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 509 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 499 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 486 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 486 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 476 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 464 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 455 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 450 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 442 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 437 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 431 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 422 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 417 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 414 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 410 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 407 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 389 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 383 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 379 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 377 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 363 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 363 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 355 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 355 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 353 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 348 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 340 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 339 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 330 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 328 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 328 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 324 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 324 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 322 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 321 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 320 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 312 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 310 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 302 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 297 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 280 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 273 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 270 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 269 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 264 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 257 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 254 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 252 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 250 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 246 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 241 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 240 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 235 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 226 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 226 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 224 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 215 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 206 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 200 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 187 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 184 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 178 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 155 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 144 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 130 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 124 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 117 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 116 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 110 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 103 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 85 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 82 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 65 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 59 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 47 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 47 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 33 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.