ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
HIS
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Palamut » Balık ve su ürünleri 2180 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2052 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1988 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 1795 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 1577 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1370 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1362 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1343 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1316 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1253 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1225 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1150 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1108 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1099 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 1084 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1082 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 1078 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1053 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1043 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1016 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1015 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1012 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1009 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 989 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 974 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 972 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 922 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 922 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 918 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 890 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 882 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 876 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 867 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 855 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 839 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 835 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 830 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 830 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 824 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 821 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 819 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 816 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 794 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 791 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 788 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 785 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 783 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 782 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 781 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 771 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 761 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 760 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 750 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 744 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 735 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 730 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 707 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 707 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 701 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 695 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 683 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 676 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 675 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 671 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 671 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 665 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 660 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 647 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 645 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 643 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 634 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 630 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 625 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 616 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 610 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 610 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 610 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 589 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 577 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 574 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 560 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 559 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 557 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 555 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 554 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 551 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 538 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 538 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 537 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 536 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 493 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 491 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 482 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 479 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 467 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 467 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 455 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 443 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 442 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 433 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 432 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 432 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 422 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 421 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 416 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 408 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 407 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 406 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 403 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 398 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 392 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 388 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 379 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 372 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 372 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 367 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 358 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 357 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 353 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 351 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 350 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 349 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 347 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 338 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 335 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 335 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 335 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 327 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 321 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 312 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 304 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 303 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 303 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 302 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 300 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 282 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 274 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 272 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 262 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 261 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 255 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 249 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 241 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 236 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 234 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 232 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 231 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 226 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 224 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 218 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 217 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 213 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 209 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 203 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 199 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 195 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 193 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 190 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 189 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 185 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 180 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 171 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 171 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 171 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 166 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 164 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 162 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 159 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 158 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 154 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 151 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 148 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 145 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 136 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 133 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 131 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 130 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 129 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 127 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 126 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 121 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 121 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 118 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 116 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 113 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 112 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 109 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 107 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 105 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 103 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 102 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 96 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 94 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 94 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 93 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 92 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 90 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 86 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 82 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 82 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 77 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 77 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 71 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 69 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 67 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 67 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 66 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 64 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 60 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 58 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 51 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 50 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 50 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 48 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 47 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 41 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 41 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 39 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 32 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 29 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 28 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 23 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 21 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 18 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 10 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 6 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 5 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.