ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
GLU
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 8185 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 6139 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 5733 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 5709 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 5605 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 5149 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 5015 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 4768 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 4638 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 4437 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 4434 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 4355 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 3978 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 3906 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3732 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 3629 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 3612 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3597 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 3526 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 3454 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 3414 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3377 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 3362 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 3244 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 3241 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3227 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3218 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 3206 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 3184 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3183 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 3086 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 3071 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 3054 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 3034 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3011 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 3011 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 2966 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2961 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 2955 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 2953 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 2953 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 2947 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 2945 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 2913 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 2892 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2890 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 2888 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2885 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 2882 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2860 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 2854 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 2823 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2812 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 2802 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 2793 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 2792 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2784 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 2759 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 2752 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 2747 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 2746 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 2737 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2730 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 2729 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2712 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2710 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 2707 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 2703 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 2701 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 2680 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 2675 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 2645 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 2641 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2634 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2632 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 2621 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 2612 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 2607 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 2585 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 2574 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 2564 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 2554 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 2527 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 2509 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 2480 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2475 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 2454 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 2446 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 2439 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 2424 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 2421 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 2407 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 2379 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 2342 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 2332 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 2325 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 2319 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 2318 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 2311 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 2289 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 2288 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 2287 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 2273 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 2268 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2259 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 2253 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 2227 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 2205 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 2180 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 2176 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 2176 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 2171 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 2166 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 2159 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 2144 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 2133 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 2091 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 2073 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 2046 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 2044 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 2032 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 2031 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 2030 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 2029 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 2026 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1979 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1976 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 1970 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1960 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1946 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1928 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 1918 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 1902 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1899 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 1892 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1876 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 1875 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1872 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1835 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1834 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 1830 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 1827 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 1822 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1820 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1810 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 1808 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1780 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1721 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 1685 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 1679 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1655 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1655 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1648 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 1641 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 1630 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1594 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 1584 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 1578 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1542 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 1542 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 1507 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1491 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1482 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1464 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1396 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 1376 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1314 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 1310 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1298 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 1297 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 1290 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 1253 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1232 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 1225 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 1225 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1200 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1193 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 1159 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1141 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 1137 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 1099 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 985 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 978 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 958 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 958 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 917 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 902 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 860 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 809 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 804 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 753 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 702 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 672 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 631 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 614 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 605 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 600 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 590 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 574 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 573 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 555 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 550 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 539 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 486 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 486 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 472 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 472 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 462 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 452 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 447 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 420 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 355 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 324 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 320 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 314 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 277 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 250 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 212 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 207 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 206 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 155 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 150 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 141 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 130 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 121 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 79 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 71 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 65 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 30 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.