ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
ASP
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
229 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 5170 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 2640 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 2530 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 2441 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 2396 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 2116 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2061 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2053 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 2050 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 2012 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1993 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1958 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1948 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 1945 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1929 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1912 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 1910 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1910 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1906 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1894 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1859 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1852 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1844 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1836 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 1830 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 1819 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 1779 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1755 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 1691 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1688 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1683 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 1679 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1668 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1665 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1647 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1634 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 1631 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1617 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1615 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1606 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 1599 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1596 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 1593 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1574 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 1571 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 1557 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1556 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 1552 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 1527 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1506 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 1504 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 1502 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1489 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1481 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 1450 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1447 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 1443 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1440 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 1438 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 1435 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1418 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 1416 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1381 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 1367 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 1367 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 1358 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1357 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 1348 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1339 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1319 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 1306 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 1302 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 1271 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1267 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1265 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1262 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1248 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1244 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 1241 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 1240 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1235 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1202 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 1177 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1175 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1166 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 1161 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1156 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1143 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 1141 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1131 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1115 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 1106 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1078 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 1034 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1032 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1028 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 1027 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 1027 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 1015 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 1011 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 1009 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1008 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 991 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 988 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 986 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 977 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 972 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 958 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 933 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 922 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 915 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 908 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 891 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 887 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 885 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 837 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 821 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 810 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 795 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 785 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 781 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 777 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 767 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 763 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 723 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 713 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 707 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 686 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 649 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 613 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 605 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 601 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 598 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 587 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 570 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 561 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 552 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 540 mg
Pirinç unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 530 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 524 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 523 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 490 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 480 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 480 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 477 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 474 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 472 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 459 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 457 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 457 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 452 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 452 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 446 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 429 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 408 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 372 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 354 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 353 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 352 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 345 mg
Makarna, sade, yumurtasız, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 341 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 335 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 331 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 330 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 328 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 322 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 309 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 306 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 304 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 304 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 303 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 291 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 287 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 282 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 276 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 274 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 272 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 266 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 254 mg
Yoğurt, probiyotik, sade » Özel beslenme amaçlı gıdalar 252 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 247 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 245 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 243 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 234 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 230 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 220 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 208 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 202 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 195 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 193 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 193 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 183 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 181 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 180 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 176 mg
Mısır, tatlı » Sebze ve sebze ürünleri 171 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 163 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 158 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 145 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 136 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 127 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 124 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 119 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 116 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 110 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 108 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 104 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 101 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 101 mg
Yulaf unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 93 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 86 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 75 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 66 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 66 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 65 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 64 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 61 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 50 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 50 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 48 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 45 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 38 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 36 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 32 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 30 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 9 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 2 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 0 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.