ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0022
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9500
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 37 37 37
Enerji kJ 154 154 154
Su g 92,26 92,26 92,26
Kül g 1,05 1,05 1,05
Protein g 1,98 1,98 1,98
Azot g 0,31 0,31 0,31
Yağ, toplam g 2,00 2,00 2,00
Karbonhidrat g 2,71 2,71 2,71
Tuz mg 578 578 578
Demir, Fe mg 0,01 0,01 0,01
Fosfor, P mg 41 41 41
Kalsiyum, Ca mg 81 81 81
Magnezyum, Mg mg 6 6 6
Potasyum, K mg 88 88 88
Sodyum, Na mg 231 231 231
Çinko, Zn mg 0,16 0,16 0,16
Tiamin mg 0,050 0,050 0,050
Riboflavin mg 0,020 0,020 0,020
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,043 2,043 2,043
Niasin mg 1,610 1,610 1,610
Triptofan mg 26 26 26
Treonin mg 80 80 80
Izolosin mg 91 91 91
Lösin mg 174 174 174
Lizin mg 124 124 124
Metiyonin mg 58 58 58
Fenilalanin mg 94 94 94
Tirozin mg 84 84 84
Valin mg 103 103 103
Arjinin mg 67 67 67
Histidin mg 41 41 41
Alanin mg 69 69 69
Aspartik asit mg 145 145 145
Glutamik asit mg 447 447 447
Glisin mg 36 36 36
Prolin mg 120 120 120
Serin mg 130 130 130
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.