ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0132
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 85 85 85
Enerji kJ 354 354 354
Su g 76,28 76,28 76,28
Kül g 0,43 0,43 0,43
Protein g 1,77 1,77 1,77
Azot g 0,31 0,31 0,31
Yağ, toplam g 0,32 0,32 0,32
Karbonhidrat g 16,16 16,16 16,16
Lif, toplam diyet g 5,04 5,04 5,04
Nişasta g 9,07 9,07 9,07
Sakaroz g 4,21 4,21 4,21
Glukoz g 0,55 0,55 0,55
Fruktoz g 0,63 0,63 0,63
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 11 11 11
Demir, Fe mg 0,34 0,34 0,34
Fosfor, P mg 38 38 38
Kalsiyum, Ca mg 22 22 22
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 94 94 94
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 0,28 0,28 0,28
Tiamin mg 0,032 0,032 0,032
Riboflavin mg 0,021 0,021 0,021
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,941 1,941 1,941
Niasin mg 1,300 1,300 1,300
Triptofan mg 38 38 38
Treonin mg 157 157 157
Izolosin mg 49 49 49
Lösin mg 73 73 73
Lizin mg 47 47 47
Metiyonin mg 29 29 29
Sistin mg 49 49 49
Fenilalanin mg 43 43 43
Tirozin mg 47 47 47
Valin mg 50 50 50
Arjinin mg 53 53 53
Histidin mg 10 10 10
Alanin mg 56 56 56
Aspartik asit mg 61 61 61
Glutamik asit mg 79 79 79
Glisin mg 109 109 109
Prolin mg 84 84 84
Serin mg 43 43 43
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.