ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0061
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 74 74 74
Enerji kJ 308 308 308
Su g 81,38 81,38 81,38
Kül g 0,08 0,08 0,08
Protein g 0,64 0,64 0,64
Azot g 0,11 0,11 0,11
Yağ, toplam g 0,60 0,60 0,60
Karbonhidrat g 15,57 15,57 15,57
Lif, toplam diyet g 1,73 1,73 1,73
Sakaroz g 5,17 5,17 5,17
Glukoz g 1,30 1,30 1,30
Fruktoz g 1,39 1,39 1,39
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 3 3
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 9 9 9
Kalsiyum, Ca mg 2 2 2
Magnezyum, Mg mg 3 3 3
Potasyum, K mg 23 23 23
Sodyum, Na mg 1 1 1
Çinko, Zn mg 0,01 0,01 0,01
Tiamin mg 0,011 0,011 0,011
Riboflavin mg 0,004 0,004 0,004
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,086 0,086 0,086
Triptofan mg 5 5 5
Treonin mg 17 17 17
Izolosin mg 15 15 15
Lösin mg 25 25 25
Lizin mg 33 33 33
Metiyonin mg 14 14 14
Sistin mg 41 41 41
Fenilalanin mg 25 25 25
Tirozin mg 14 14 14
Valin mg 18 18 18
Arjinin mg 7 7 7
Histidin mg 5 5 5
Alanin mg 18 18 18
Aspartik asit mg 9 9 9
Glutamik asit mg 65 65 65
Glisin mg 21 21 21
Prolin mg 61 61 61
Serin mg 12 12 12
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.