ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0059
Bilimsel isim :
Ribes Nigrum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 322 322 322
Enerji kJ 1345 1345 1345
Su g 15,00 15,00 15,00
Kül g 3,17 3,17 3,17
Protein g 2,00 2,00 2,00
Azot g 0,32 0,32 0,32
Yağ, toplam g 0,64 0,64 0,64
Karbonhidrat g 74,69 74,69 74,69
Lif, toplam diyet g 4,50 4,50 4,50
Lif, suda çözünür g 0,40 0,40 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 4,10 4,10 4,10
Tuz mg 5 5 5
Demir, Fe mg 1,95 1,95 1,95
Fosfor, P mg 53 53 53
Kalsiyum, Ca mg 137 137 137
Magnezyum, Mg mg 35 35 35
Potasyum, K mg 711 711 711
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,20 0,20 0,20
Tiamin mg 0,010 0,010 0,010
Riboflavin mg 0,010 0,010 0,010
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,963 0,963 0,963
Niasin mg 0,680 0,680 0,680
Triptofan mg 17 17 17
Treonin mg 61 61 61
Izolosin mg 56 56 56
Lösin mg 87 87 87
Lizin mg 47 47 47
Metiyonin mg 16 16 16
Fenilalanin mg 66 66 66
Tirozin mg 24 24 24
Valin mg 70 70 70
Arjinin mg 223 223 223
Histidin mg 32 32 32
Alanin mg 54 54 54
Aspartik asit mg 104 104 104
Glutamik asit mg 324 324 324
Glisin mg 71 71 71
Prolin mg 125 125 125
Serin mg 106 106 106
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.