ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0026
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 356 356 356
Enerji kJ 1491 1491 1491
Su g 10,38 10,38 10,38
Kül g 0,76 0,76 0,76
Protein g 8,44 8,44 8,44
Azot g 1,48 1,48 1,48
Yağ, toplam g 1,85 1,85 1,85
Karbonhidrat g 74,36 74,36 74,36
Lif, toplam diyet g 4,21 4,21 4,21
Nişasta g 72,02 72,02 72,02
Sakaroz g 0,67 0,67 0,67
Glukoz g 0,71 0,71 0,71
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,92 0,92 0,92
Tuz mg 40 40 40
Demir, Fe mg 1,31 1,31 1,31
Fosfor, P mg 142 142 142
Kalsiyum, Ca mg 18 18 18
Magnezyum, Mg mg 42 42 42
Potasyum, K mg 220 220 220
Sodyum, Na mg 16 16 16
Çinko, Zn mg 0,95 0,95 0,95
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,227 0,227 0,227
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin mg 5,013 5,013 5,013
B-6 vitamini, toplam mg 0,048 0,048 0,048
Treonin mg 171 171 171
Izolosin mg 242 242 242
Lösin mg 554 554 554
Lizin mg 240 240 240
Metiyonin mg 144 144 144
Sistin mg 239 239 239
Fenilalanin mg 435 435 435
Tirozin mg 254 254 254
Valin mg 282 282 282
Arjinin mg 236 236 236
Histidin mg 218 218 218
Alanin mg 265 265 265
Aspartik asit mg 341 341 341
Glutamik asit mg 2737 2737 2737
Glisin mg 293 293 293
Prolin mg 1103 1103 1103
Serin mg 389 389 389
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.