ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0024
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,95
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8500
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 346 346 346
Enerji kJ 1446 1446 1446
Su g 12,37 12,37 12,37
Kül g 0,53 0,53 0,53
Protein g 6,72 6,72 6,72
Azot g 1,13 1,13 1,13
Yağ, toplam g 1,20 1,20 1,20
Karbonhidrat g 74,84 74,84 74,84
Lif, toplam diyet g 4,34 4,34 4,34
Nişasta g 71,63 71,63 71,63
Tuz mg 4 4 4
Demir, Fe mg 1,78 1,78 1,78
Fosfor, P mg 207 207 207
Kalsiyum, Ca mg 5 5 5
Magnezyum, Mg mg 118 118 118
Potasyum, K mg 388 388 388
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 1,38 1,38 1,38
Selenyum, Se µg 1,4 1,4 1,4
Tiamin mg 0,108 0,108 0,108
Riboflavin mg 0,037 0,037 0,037
Niasin mg 2,014 2,014 2,014
B-6 vitamini, toplam mg 0,070 0,070 0,070
Treonin mg 128 128 128
Izolosin mg 187 187 187
Lösin mg 410 410 410
Lizin mg 235 235 235
Metiyonin mg 119 119 119
Sistin mg 119 119 119
Fenilalanin mg 290 290 290
Tirozin mg 250 250 250
Valin mg 247 247 247
Arjinin mg 359 359 359
Histidin mg 113 113 113
Alanin mg 290 290 290
Aspartik asit mg 530 530 530
Glutamik asit mg 958 958 958
Glisin mg 257 257 257
Prolin mg 282 282 282
Serin mg 219 219 219
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.