ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0018
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 75 75 75
Enerji kJ 316 316 316
Su g 84,84 84,84 84,84
Kül g 0,99 0,99 0,99
Protein g 4,47 4,47 4,47
Azot g 0,70 0,70 0,70
Yağ, toplam g 3,75 3,75 3,75
Karbonhidrat g 5,95 5,95 5,95
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 3,76 3,76 3,76
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 155 155 155
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 112 112 112
Kalsiyum, Ca mg 95 95 95
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 230 230 230
Sodyum, Na mg 62 62 62
Çinko, Zn mg 1,29 1,29 1,29
Selenyum, Se µg 1,5 1,5 1,5
Tiamin mg 0,026 0,026 0,026
Riboflavin mg 0,143 0,143 0,143
Niasin mg 0,124 0,124 0,124
B-6 vitamini, toplam mg 0,097 0,097 0,097
Treonin mg 115 115 115
Izolosin mg 130 130 130
Lösin mg 284 284 284
Lizin mg 422 422 422
Metiyonin mg 80 80 80
Sistin mg 37 37 37
Fenilalanin mg 148 148 148
Tirozin mg 145 145 145
Valin mg 154 154 154
Arjinin mg 61 61 61
Histidin mg 82 82 82
Alanin mg 109 109 109
Aspartik asit mg 252 252 252
Glutamik asit mg 614 614 614
Glisin mg 63 63 63
Prolin mg 340 340 340
Serin mg 159 159 159
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.