ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0033
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9400
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 353 353 353
Enerji kJ 1476 1476 1476
Su g 12,76 12,76 12,76
Kül g 1,83 1,83 1,83
Protein g 9,62 9,62 9,62
Azot g 1,65 1,65 1,65
Yağ, toplam g 7,76 7,76 7,76
Karbonhidrat g 54,19 54,19 54,19
Lif, toplam diyet g 13,84 13,84 13,84
Nişasta g 51,87 51,87 51,87
Sakaroz g 0,57 0,57 0,57
Glukoz g 0,87 0,87 0,87
Fruktoz g 0,69 0,69 0,69
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,02 1,02 1,02
Tuz mg 24 24 24
Demir, Fe mg 3,19 3,19 3,19
Fosfor, P mg 341 341 341
Kalsiyum, Ca mg 29 29 29
Magnezyum, Mg mg 109 109 109
Potasyum, K mg 374 374 374
Sodyum, Na mg 10 10 10
Çinko, Zn mg 5,68 5,68 5,68
Selenyum, Se µg 1,6 1,6 1,6
Tiamin mg 0,396 0,396 0,396
Riboflavin mg 0,087 0,087 0,087
Niasin mg 4,310 4,310 4,310
B-6 vitamini, toplam mg 0,238 0,238 0,238
Treonin mg 189 189 189
Izolosin mg 481 481 481
Lösin mg 910 910 910
Lizin mg 328 328 328
Metiyonin mg 224 224 224
Sistin mg 169 169 169
Fenilalanin mg 676 676 676
Tirozin mg 427 427 427
Valin mg 522 522 522
Arjinin mg 174 174 174
Histidin mg 166 166 166
Alanin mg 359 359 359
Aspartik asit mg 93 93 93
Glutamik asit mg 1876 1876 1876
Glisin mg 410 410 410
Prolin mg 1474 1474 1474
Serin mg 310 310 310
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.