ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0043
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 332 332 332
Enerji kJ 1387 1387 1387
Su g 10,50 10,50 10,50
Kül g 1,35 1,35 1,35
Protein g 11,54 11,54 11,54
Azot g 1,98 1,98 1,98
Yağ, toplam g 1,30 1,30 1,30
Karbonhidrat g 61,51 61,51 61,51
Lif, toplam diyet g 13,80 13,80 13,80
Lif, suda çözünür g 2,30 2,30 2,30
Lif, suda çözünmeyen g 11,50 11,50 11,50
Nişasta g 61,62 61,62 61,62
Tuz mg 40 40 40
Demir, Fe mg 2,66 2,66 2,66
Fosfor, P mg 215 215 215
Kalsiyum, Ca mg 43 43 43
Magnezyum, Mg mg 101 101 101
Potasyum, K mg 321 321 321
Sodyum, Na mg 16 16 16
Çinko, Zn mg 1,91 1,91 1,91
Tiamin mg 0,480 0,480 0,480
Riboflavin mg 0,070 0,070 0,070
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,320 3,320 3,320
Niasin mg 1,920 1,920 1,920
B-6 vitamini, toplam mg 0,520 0,520 0,520
Triptofan mg 84 84 84
Treonin mg 358 358 358
Izolosin mg 416 416 416
Lösin mg 782 782 782
Lizin mg 302 302 302
Metiyonin mg 144 144 144
Fenilalanin mg 565 565 565
Tirozin mg 178 178 178
Valin mg 500 500 500
Arjinin mg 500 500 500
Histidin mg 272 272 272
Alanin mg 449 449 449
Aspartik asit mg 601 601 601
Glutamik asit mg 3612 3612 3612
Glisin mg 501 501 501
Prolin mg 745 745 745
Serin mg 761 761 761
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.