ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0063
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Kayseri mantısı
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 292 292 292
Enerji kJ 1222 1222 1222
Su g 30,44 30,44 30,44
Kül g 1,70 1,70 1,70
Protein g 12,63 12,63 12,63
Azot g 2,02 2,02 2,02
Yağ, toplam g 5,71 5,71 5,71
Karbonhidrat g 45,52 45,52 45,52
Lif, toplam diyet g 4,01 4,01 4,01
Nişasta g 38,98 38,98 38,98
Tuz mg 1408 1408 1408
Demir, Fe mg 1,52 1,52 1,52
Fosfor, P mg 152 152 152
Kalsiyum, Ca mg 21 21 21
Magnezyum, Mg mg 26 26 26
Potasyum, K mg 240 240 240
Sodyum, Na mg 563 563 563
Çinko, Zn mg 1,98 1,98 1,98
Tiamin mg 0,187 0,187 0,187
Riboflavin mg 0,112 0,112 0,112
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,988 0,988 0,988
B-6 vitamini, toplam mg 0,083 0,083 0,083
Triptofan mg 59 59 59
Treonin mg 1259 1259 1259
Izolosin mg 419 419 419
Lösin mg 951 951 951
Lizin mg 476 476 476
Metiyonin mg 150 150 150
Sistin mg 43 43 43
Fenilalanin mg 691 691 691
Tirozin mg 342 342 342
Valin mg 468 468 468
Arjinin mg 324 324 324
Histidin mg 442 442 442
Alanin mg 1063 1063 1063
Aspartik asit mg 452 452 452
Glutamik asit mg 2407 2407 2407
Glisin mg 527 527 527
Prolin mg 212 212 212
Serin mg 606 606 606
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.