ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0055
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 106 106 106
Enerji kJ 444 444 444
Su g 70,40 70,40 70,40
Kül g 1,30 1,30 1,30
Protein g 5,31 5,31 5,31
Azot g 0,85 0,85 0,85
Yağ, toplam g 0,98 0,98 0,98
Karbonhidrat g 16,01 16,01 16,01
Lif, toplam diyet g 6,00 6,00 6,00
Lif, suda çözünür g 1,40 1,40 1,40
Lif, suda çözünmeyen g 4,60 4,60 4,60
Nişasta g 15,73 15,73 15,73
Tuz mg 898 898 898
Demir, Fe mg 1,28 1,28 1,28
Fosfor, P mg 66 66 66
Kalsiyum, Ca mg 62 62 62
Magnezyum, Mg mg 24 24 24
Potasyum, K mg 99 99 99
Sodyum, Na mg 359 359 359
Çinko, Zn mg 1,35 1,35 1,35
Tiamin mg 0,100 0,100 0,100
Riboflavin mg 0,070 0,070 0,070
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,370 1,370 1,370
Niasin mg 0,220 0,220 0,220
B-6 vitamini, toplam mg 0,320 0,320 0,320
Triptofan mg 69 69 69
Treonin mg 247 247 247
Izolosin mg 289 289 289
Lösin mg 528 528 528
Lizin mg 328 328 328
Metiyonin mg 80 80 80
Fenilalanin mg 429 429 429
Tirozin mg 198 198 198
Valin mg 292 292 292
Arjinin mg 526 526 526
Histidin mg 159 159 159
Alanin mg 308 308 308
Aspartik asit mg 763 763 763
Glutamik asit mg 1159 1159 1159
Glisin mg 262 262 262
Prolin mg 172 172 172
Serin mg 467 467 467
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.