ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0052
Bilimsel isim :
Vicia faba
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 323 319 330
Enerji kJ 1351 1336 1381
Su g 10,63 10,16 11,92
Kül g 3,32 3,16 3,47
Protein g 23,07 14,75 27,63
Azot g 3,69 2,36 4,42
Yağ, toplam g 1,60 1,26 1,96
Karbonhidrat g 46,66 41,60 56,58
Lif, toplam diyet g 14,71 12,50 16,28
Lif, suda çözünür g 2,44 1,53 4,09
Lif, suda çözünmeyen g 12,27 8,46 14,61
Nişasta g 23,07 18,40 31,00
Sakaroz g 0,95 0,39 2,55
Glukoz g 0,81 0,50 1,19
Fruktoz g 0,58 0,28 0,79
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 58 41 80
Demir, Fe mg 6,10 5,75 7,17
Fosfor, P mg 488 410 594
Kalsiyum, Ca mg 54 52 58
Magnezyum, Mg mg 128 123 137
Potasyum, K mg 1356 1315 1470
Sodyum, Na mg 23 16 32
Çinko, Zn mg 3,95 3,79 4,17
Selenyum, Se µg 4,5 1,8 10,5
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,830 2,724 2,974
Triptofan mg 170 163 178
Treonin mg 866 789 992
Izolosin mg 1058 970 1181
Lösin mg 1932 1770 2160
Lizin mg 2620 2386 3007
Metiyonin mg 515 471 584
Sistin mg 199 179 239
Fenilalanin mg 1263 1150 1449
Tirozin mg 808 735 929
Valin mg 1001 912 1146
Arjinin mg 1087 990 1250
Histidin mg 867 789 996
Alanin mg 981 895 1117
Aspartik asit mg 972 887 1109
Glutamik asit mg 2885 2629 3304
Glisin mg 1299 1182 1496
Prolin mg 1478 1346 1695
Serin mg 1187 1081 1365
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.