ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0037
Bilimsel isim :
Vigna unguiculata
Yöresel isim :
Lavlaz., Lolaz., Ağzı kara, Karnı kara, Acebek
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 313 301 324
Enerji kJ 1312 1258 1354
Su g 10,22 10,09 10,41
Kül g 3,18 3,05 3,26
Protein g 22,88 22,69 23,00
Azot g 3,66 3,63 3,68
Yağ, toplam g 1,01 0,76 1,56
Karbonhidrat g 43,74 38,04 46,84
Lif, toplam diyet g 18,98 15,51 25,08
Lif, suda çözünür g 2,33 0,86 4,64
Lif, suda çözünmeyen g 16,64 12,17 24,03
Sakaroz g 0,50 0,10 1,07
Glukoz g 0,20 0,10 0,32
Fruktoz g 0,17 0,10 0,39
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 13 10 20
Demir, Fe mg 7,43 4,65 9,90
Fosfor, P mg 386 348 423
Kalsiyum, Ca mg 87 72 102
Magnezyum, Mg mg 196 151 225
Potasyum, K mg 1275 1137 1372
Sodyum, Na mg 5 4 8
Çinko, Zn mg 4,13 3,72 4,72
Selenyum, Se µg 19,0 3,2 54,9
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,001 2,853 3,158
Triptofan mg 180 171 189
Treonin mg 917 847 990
Izolosin mg 1056 977 1131
Lösin mg 1839 1699 1983
Lizin mg 2785 2573 3002
Metiyonin mg 430 167 513
Sistin mg 380 353 403
Fenilalanin mg 1328 1227 1431
Tirozin mg 808 746 874
Valin mg 998 922 1079
Arjinin mg 1179 1089 1274
Histidin mg 788 722 878
Alanin mg 966 890 1052
Aspartik asit mg 837 772 906
Glutamik asit mg 2890 2670 3114
Glisin mg 1252 1156 1353
Prolin mg 1205 1113 1303
Serin mg 1238 1143 1338
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.