ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 335 335 335
Enerji kJ 1400 1400 1400
Su g 12,14 12,14 12,14
Kül g 2,07 2,07 2,07
Protein g 10,61 10,61 10,61
Azot g 1,82 1,82 1,82
Yağ, toplam g 2,14 2,14 2,14
Karbonhidrat g 63,36 63,36 63,36
Lif, toplam diyet g 9,68 9,68 9,68
Nişasta g 49,91 49,91 49,91
Sakaroz g 0,91 0,91 0,91
Glukoz g 1,11 1,11 1,11
Fruktoz g 0,31 0,31 0,31
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,18 1,18 1,18
Tuz mg 432 432 432
Demir, Fe mg 2,55 2,55 2,55
Fosfor, P mg 307 307 307
Kalsiyum, Ca mg 321 321 321
Magnezyum, Mg mg 106 106 106
Potasyum, K mg 418 418 418
Sodyum, Na mg 173 173 173
Çinko, Zn mg 6,06 6,06 6,06
Selenyum, Se µg 3,4 3,4 3,4
Tiamin mg 0,473 0,473 0,473
Riboflavin mg 0,106 0,106 0,106
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,909 4,909 4,909
Niasin mg 2,641 2,641 2,641
B-6 vitamini, toplam mg 0,225 0,225 0,225
Triptofan mg 136 136 136
Treonin mg 192 192 192
Izolosin mg 538 538 538
Lösin mg 990 990 990
Lizin mg 363 363 363
Metiyonin mg 238 238 238
Sistin mg 63 63 63
Fenilalanin mg 756 756 756
Tirozin mg 472 472 472
Valin mg 588 588 588
Arjinin mg 189 189 189
Histidin mg 189 189 189
Alanin mg 393 393 393
Aspartik asit mg 183 183 183
Glutamik asit mg 2091 2091 2091
Glisin mg 438 438 438
Prolin mg 1573 1573 1573
Serin mg 438 438 438
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.