ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0031
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9400
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 259 259 259
Enerji kJ 1082 1082 1082
Su g 36,66 36,66 36,66
Kül g 1,46 1,46 1,46
Protein g 10,14 10,14 10,14
Azot g 1,74 1,74 1,74
Yağ, toplam g 4,12 4,12 4,12
Karbonhidrat g 42,86 42,86 42,86
Lif, toplam diyet g 4,76 4,76 4,76
Tuz mg 583 583 583
Demir, Fe mg 3,16 3,16 3,16
Fosfor, P mg 119 119 119
Kalsiyum, Ca mg 116 116 116
Magnezyum, Mg mg 38 38 38
Potasyum, K mg 167 167 167
Sodyum, Na mg 233 233 233
Çinko, Zn mg 1,79 1,79 1,79
Selenyum, Se µg 1,7 1,7 1,7
Tiamin mg 0,212 0,212 0,212
Riboflavin mg 0,078 0,078 0,078
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,263 8,263 8,263
Niasin mg 5,546 5,546 5,546
B-6 vitamini, toplam mg 0,067 0,067 0,067
Triptofan mg 163 163 163
Treonin mg 308 308 308
Izolosin mg 272 272 272
Lösin mg 672 672 672
Lizin mg 410 410 410
Metiyonin mg 329 329 329
Sistin mg 285 285 285
Fenilalanin mg 558 558 558
Tirozin mg 310 310 310
Valin mg 349 349 349
Arjinin mg 178 178 178
Histidin mg 131 131 131
Alanin mg 453 453 453
Aspartik asit mg 472 472 472
Glutamik asit mg 2747 2747 2747
Glisin mg 471 471 471
Prolin mg 1267 1267 1267
Serin mg 331 331 331
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.