ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0035
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 284 284 284
Enerji kJ 1190 1190 1190
Su g 27,91 27,91 27,91
Kül g 2,20 2,20 2,20
Protein g 7,00 7,00 7,00
Azot g 1,23 1,23 1,23
Yağ, toplam g 2,23 2,23 2,23
Karbonhidrat g 57,51 57,51 57,51
Lif, toplam diyet g 3,16 3,16 3,16
Lif, suda çözünür g 0,28 0,28 0,28
Lif, suda çözünmeyen g 2,88 2,88 2,88
Nişasta g 41,12 41,12 41,12
Tuz mg 1455 1455 1455
Demir, Fe mg 1,07 1,07 1,07
Fosfor, P mg 68 68 68
Kalsiyum, Ca mg 57 57 57
Magnezyum, Mg mg 25 25 25
Potasyum, K mg 135 135 135
Sodyum, Na mg 582 582 582
Çinko, Zn mg 0,43 0,43 0,43
Selenyum, Se µg 2,8 2,8 2,8
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,033 1,033 1,033
Triptofan mg 62 62 62
Treonin mg 413 413 413
Izolosin mg 206 206 206
Lösin mg 434 434 434
Lizin mg 252 252 252
Metiyonin mg 186 186 186
Sistin mg 124 124 124
Fenilalanin mg 317 317 317
Tirozin mg 190 190 190
Valin mg 246 246 246
Arjinin mg 63 63 63
Histidin mg 86 86 86
Alanin mg 212 212 212
Aspartik asit mg 247 247 247
Glutamik asit mg 2159 2159 2159
Glisin mg 286 286 286
Prolin mg 747 747 747
Serin mg 181 181 181
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.