ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0072
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 348 348 348
Enerji kJ 1457 1457 1457
Su g 9,37 9,37 9,37
Kül g 3,83 3,83 3,83
Protein g 13,00 13,00 13,00
Azot g 2,08 2,08 2,08
Yağ, toplam g 2,24 2,24 2,24
Karbonhidrat g 66,50 66,50 66,50
Lif, toplam diyet g 5,06 5,06 5,06
Tuz mg 3392 3392 3392
Demir, Fe mg 3,72 3,72 3,72
Fosfor, P mg 406 406 406
Kalsiyum, Ca mg 249 249 249
Magnezyum, Mg mg 96 96 96
Potasyum, K mg 435 435 435
Sodyum, Na mg 1357 1357 1357
Çinko, Zn mg 2,09 2,09 2,09
Selenyum, Se µg 4,6 4,6 4,6
Tiamin mg 0,288 0,288 0,288
Riboflavin mg 0,158 0,158 0,158
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,962 3,962 3,962
Niasin mg 1,121 1,121 1,121
B-6 vitamini, toplam mg 0,088 0,088 0,088
Triptofan mg 170 170 170
Treonin mg 655 655 655
Izolosin mg 454 454 454
Lösin mg 1025 1025 1025
Lizin mg 1652 1652 1652
Metiyonin mg 410 410 410
Sistin mg 229 229 229
Fenilalanin mg 471 471 471
Tirozin mg 365 365 365
Valin mg 404 404 404
Arjinin mg 479 479 479
Histidin mg 416 416 416
Alanin mg 791 791 791
Aspartik asit mg 885 885 885
Glutamik asit mg 1655 1655 1655
Glisin mg 921 921 921
Prolin mg 723 723 723
Serin mg 687 687 687
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.