ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0012
Bilimsel isim :
Zea mays saccharata Sturt.
Yöresel isim :
Darı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 340 337 345
Enerji kJ 1423 1411 1444
Su g 11,71 11,25 12,32
Kül g 1,49 1,27 1,69
Protein g 9,81 9,31 10,09
Azot g 1,57 1,49 1,61
Yağ, toplam g 4,67 4,21 5,02
Karbonhidrat g 57,16 55,19 60,46
Lif, toplam diyet g 15,16 13,14 16,54
Lif, suda çözünür g 1,52 0,15 3,83
Lif, suda çözünmeyen g 13,64 9,37 16,39
Nişasta g 51,69 47,89 54,10
Sakaroz g 0,09 0,00 0,16
Glukoz g 0,15 0,00 0,23
Fruktoz g 0,07 0,00 0,12
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 0 12
Demir, Fe mg 2,04 1,50 2,31
Fosfor, P mg 320 253 406
Kalsiyum, Ca mg 12 7 23
Magnezyum, Mg mg 143 115 186
Potasyum, K mg 507 393 584
Sodyum, Na mg 2 0 5
Çinko, Zn mg 2,42 1,43 4,74
Selenyum, Se µg 2,6 1,5 3,8
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,161 0,917 1,249
Triptofan mg 70 55 75
Treonin mg 188 94 255
Izolosin mg 257 223 286
Lösin mg 1094 812 1242
Lizin mg 389 300 686
Metiyonin mg 192 154 218
Sistin mg 84 66 151
Fenilalanin mg 475 374 530
Tirozin mg 361 280 407
Valin mg 348 302 378
Arjinin mg 94 42 171
Histidin mg 224 184 272
Alanin mg 629 511 777
Aspartik asit mg 723 664 841
Glutamik asit mg 2171 1780 2519
Glisin mg 370 288 425
Prolin mg 849 681 973
Serin mg 329 295 368
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.