ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0011
Bilimsel isim :
Zea mays everta Sturt.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 339 321 348
Enerji kJ 1418 1342 1457
Su g 13,09 11,67 17,49
Kül g 1,56 1,38 2,37
Protein g 9,70 8,56 10,38
Azot g 1,55 1,37 1,66
Yağ, toplam g 5,41 5,04 5,91
Karbonhidrat g 55,41 50,83 57,95
Lif, toplam diyet g 14,83 13,50 16,41
Lif, suda çözünür g 1,62 0,31 3,76
Lif, suda çözünmeyen g 13,20 9,74 15,43
Nişasta g 46,47 43,15 50,26
Sakaroz g 0,08 0,00 0,25
Glukoz g 0,08 0,00 0,24
Fruktoz g 0,04 0,00 0,10
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 2 13
Demir, Fe mg 2,53 2,11 3,87
Fosfor, P mg 309 251 498
Kalsiyum, Ca mg 9 7 13
Magnezyum, Mg mg 139 114 223
Potasyum, K mg 388 345 519
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 2,39 1,74 4,08
Selenyum, Se µg 2,8 0,0 7,0
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,229 1,136 1,321
Triptofan mg 74 68 79
Treonin mg 212 200 230
Izolosin mg 277 252 305
Lösin mg 938 641 1287
Lizin mg 567 428 763
Metiyonin mg 195 143 242
Sistin mg 71 57 82
Fenilalanin mg 463 382 513
Tirozin mg 326 246 420
Valin mg 366 333 403
Arjinin mg 238 200 293
Histidin mg 203 178 277
Alanin mg 568 420 718
Aspartik asit mg 540 356 901
Glutamik asit mg 1946 1386 2943
Glisin mg 378 277 496
Prolin mg 935 609 1119
Serin mg 341 281 405
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.