ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0005
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 381 381 381
Enerji kJ 1596 1596 1596
Su g 3,42 3,42 3,42
Kül g 2,41 2,41 2,41
Protein g 8,05 8,05 8,05
Azot g 1,38 1,38 1,38
Yağ, toplam g 3,92 3,92 3,92
Karbonhidrat g 74,74 74,74 74,74
Lif, toplam diyet g 7,46 7,46 7,46
Nişasta g 44,42 44,42 44,42
Sakaroz g 12,07 12,07 12,07
Glukoz g 6,41 6,41 6,41
Fruktoz g 6,76 6,76 6,76
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,87 1,87 1,87
Tuz mg 908 908 908
Demir, Fe mg 9,20 9,20 9,20
Fosfor, P mg 269 269 269
Kalsiyum, Ca mg 527 527 527
Magnezyum, Mg mg 77 77 77
Potasyum, K mg 314 314 314
Sodyum, Na mg 363 363 363
Çinko, Zn mg 4,29 4,29 4,29
Selenyum, Se µg 2,8 2,8 2,8
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,365 0,365 0,365
Folat, gıda µg 54 54 54
Triptofan mg 22 22 22
Treonin mg 204 204 204
Izolosin mg 414 414 414
Lösin mg 697 697 697
Lizin mg 348 348 348
Metiyonin mg 149 149 149
Sistin mg 221 221 221
Fenilalanin mg 554 554 554
Tirozin mg 307 307 307
Valin mg 506 506 506
Arjinin mg 285 285 285
Histidin mg 249 249 249
Alanin mg 360 360 360
Aspartik asit mg 335 335 335
Glutamik asit mg 2342 2342 2342
Glisin mg 348 348 348
Prolin mg 787 787 787
Serin mg 384 384 384
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.