ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0013
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 353 353 353
Enerji kJ 1477 1477 1477
Su g 9,10 9,10 9,10
Kül g 1,39 1,39 1,39
Protein g 2,62 2,62 2,62
Azot g 0,46 0,46 0,46
Yağ, toplam g 1,12 1,12 1,12
Karbonhidrat g 80,51 80,51 80,51
Lif, toplam diyet g 5,26 5,26 5,26
Nişasta g 80,22 80,22 80,22
Tuz mg 768 768 768
Demir, Fe mg 0,35 0,35 0,35
Fosfor, P mg 75 75 75
Kalsiyum, Ca mg 26 26 26
Magnezyum, Mg mg 16 16 16
Potasyum, K mg 105 105 105
Sodyum, Na mg 307 307 307
Çinko, Zn mg 0,01 0,01 0,01
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,048 0,048 0,048
Riboflavin mg 0,048 0,048 0,048
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,370 1,370 1,370
Niasin mg 0,984 0,984 0,984
B-6 vitamini, toplam mg 0,056 0,056 0,056
Triptofan mg 23 23 23
Treonin mg 44 44 44
Izolosin mg 87 87 87
Lösin mg 200 200 200
Lizin mg 116 116 116
Metiyonin mg 59 59 59
Sistin mg 70 70 70
Fenilalanin mg 137 137 137
Tirozin mg 101 101 101
Valin mg 109 109 109
Arjinin mg 161 161 161
Histidin mg 60 60 60
Alanin mg 129 129 129
Aspartik asit mg 245 245 245
Glutamik asit mg 462 462 462
Glisin mg 113 113 113
Prolin mg 137 137 137
Serin mg 90 90 90
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.