ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0046
Bilimsel isim :
Pisum sativum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 309 304 319
Enerji kJ 1292 1273 1334
Su g 9,80 9,62 9,93
Kül g 2,60 2,51 2,65
Protein g 19,82 10,81 21,88
Azot g 3,17 1,73 3,50
Yağ, toplam g 1,15 1,00 1,53
Karbonhidrat g 42,98 39,13 52,41
Lif, toplam diyet g 23,65 19,27 25,61
Lif, suda çözünür g 1,92 1,37 2,21
Lif, suda çözünmeyen g 21,73 17,34 23,40
Sakaroz g 1,30 0,08 2,53
Glukoz g 0,29 0,00 0,73
Fruktoz g 0,25 0,00 0,62
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,06 0,00 0,33
Tuz mg 47 3 147
Demir, Fe mg 6,79 4,17 9,70
Fosfor, P mg 295 94 389
Kalsiyum, Ca mg 125 55 274
Magnezyum, Mg mg 153 113 269
Potasyum, K mg 981 838 1121
Sodyum, Na mg 19 1 59
Çinko, Zn mg 2,78 0,56 4,06
Selenyum, Se µg 11,8 3,2 24,2
Tiamin mg 0,709 0,518 0,877
Riboflavin mg 0,186 0,154 0,222
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,144 7,004 7,469
Niasin mg 3,813 3,718 3,986
B-6 vitamini, toplam mg 0,171 0,154 0,204
Triptofan mg 200 191 209
Treonin mg 701 495 852
Izolosin mg 965 811 1082
Lösin mg 1593 1444 1745
Lizin mg 2232 922 3149
Metiyonin mg 333 254 399
Sistin mg 336 259 486
Fenilalanin mg 1104 819 1305
Tirozin mg 846 706 1105
Valin mg 1143 997 1347
Arjinin mg 1500 959 2642
Histidin mg 630 547 728
Alanin mg 922 800 1111
Aspartik asit mg 1115 814 1413
Glutamik asit mg 3244 2762 4048
Glisin mg 960 884 1068
Prolin mg 895 818 1016
Serin mg 1063 980 1189
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.