ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 471 471 471
Enerji kJ 1970 1970 1970
Su g 4,02 4,02 4,02
Kül g 0,57 0,57 0,57
Protein g 2,11 2,11 2,11
Azot g 0,37 0,37 0,37
Yağ, toplam g 19,61 19,61 19,61
Karbonhidrat g 69,27 69,27 69,27
Lif, toplam diyet g 4,42 4,42 4,42
Nişasta g 42,76 42,76 42,76
Sakaroz g 15,40 15,40 15,40
Glukoz g 1,75 1,75 1,75
Fruktoz g 0,91 0,91 0,91
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 243 243 243
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 49 49 49
Kalsiyum, Ca mg 37 37 37
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 65 65 65
Sodyum, Na mg 97 97 97
Çinko, Zn mg 0,82 0,82 0,82
Selenyum, Se µg 1,0 1,0 1,0
Tiamin mg 0,046 0,046 0,046
Riboflavin mg 0,032 0,032 0,032
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,867 0,867 0,867
Niasin mg 0,628 0,628 0,628
B-6 vitamini, toplam mg 0,156 0,156 0,156
Folat, gıda µg 16 16 16
Triptofan mg 14 14 14
Treonin mg 30 30 30
Izolosin mg 89 89 89
Lösin mg 273 273 273
Lizin mg 59 59 59
Metiyonin mg 38 38 38
Sistin mg 27 27 27
Fenilalanin mg 129 129 129
Tirozin mg 72 72 72
Valin mg 113 113 113
Arjinin mg 50 50 50
Histidin mg 50 50 50
Alanin mg 150 150 150
Aspartik asit mg 86 86 86
Glutamik asit mg 355 355 355
Glisin mg 64 64 64
Prolin mg 176 176 176
Serin mg 60 60 60
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.