ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0010
Bilimsel isim :
Triticum durum Desf.
Yöresel isim :
Durum buğdayı, Sert buğday
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 344 339 349
Enerji kJ 1438 1420 1461
Su g 9,50 8,81 10,20
Kül g 1,63 1,45 1,79
Protein g 12,13 11,25 12,88
Azot g 2,08 1,93 2,21
Yağ, toplam g 1,57 1,46 1,67
Karbonhidrat g 65,35 64,36 68,52
Lif, toplam diyet g 9,83 6,10 11,15
Lif, suda çözünür g 0,54 0,27 1,12
Lif, suda çözünmeyen g 9,29 4,98 10,88
Nişasta g 43,18 35,40 69,14
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 27 10 60
Demir, Fe mg 4,47 2,76 5,79
Fosfor, P mg 297 255 325
Kalsiyum, Ca mg 49 23 77
Magnezyum, Mg mg 124 118 128
Potasyum, K mg 443 390 465
Sodyum, Na mg 11 4 24
Çinko, Zn mg 2,67 2,27 3,15
Selenyum, Se µg 7,2 3,9 10,3
Tiamin mg 0,478 0,433 0,524
Riboflavin mg 0,122 0,108 0,135
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,690 9,167 10,644
Niasin mg 6,650 6,596 6,727
B-6 vitamini, toplam mg 0,421 0,349 0,480
Triptofan mg 182 152 241
Treonin mg 201 62 411
Izolosin mg 428 311 491
Lösin mg 792 491 907
Lizin mg 486 322 593
Metiyonin mg 229 201 301
Sistin mg 123 97 168
Fenilalanin mg 608 515 680
Tirozin mg 339 236 400
Valin mg 509 395 557
Arjinin mg 289 53 417
Histidin mg 261 184 300
Alanin mg 335 45 418
Aspartik asit mg 474 210 822
Glutamik asit mg 3362 2583 3704
Glisin mg 476 404 512
Prolin mg 1530 1357 1900
Serin mg 460 274 559
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.