ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0011
Bilimsel isim :
Triticum aestivum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 353 353 353
Enerji kJ 1476 1476 1476
Su g 11,44 11,44 11,44
Kül g 0,57 0,57 0,57
Protein g 8,84 8,84 8,84
Azot g 1,55 1,55 1,55
Yağ, toplam g 1,62 1,62 1,62
Karbonhidrat g 73,92 73,92 73,92
Lif, toplam diyet g 3,62 3,62 3,62
Nişasta g 61,00 61,00 61,00
Sakaroz g 0,31 0,31 0,31
Glukoz g 0,18 0,18 0,18
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,67 1,67 1,67
Tuz mg 0 0 0
Demir, Fe mg 1,49 1,49 1,49
Fosfor, P mg 99 99 99
Kalsiyum, Ca mg 69 69 69
Magnezyum, Mg mg 28 28 28
Potasyum, K mg 159 159 159
Sodyum, Na mg 0 0 0
Çinko, Zn mg 5,93 5,93 5,93
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,203 0,203 0,203
Riboflavin mg 0,038 0,038 0,038
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,812 3,812 3,812
Niasin mg 1,567 1,567 1,567
B-6 vitamini, toplam mg 0,039 0,039 0,039
Folat, gıda µg 40 40 40
Triptofan mg 135 135 135
Treonin mg 155 155 155
Izolosin mg 466 466 466
Lösin mg 814 814 814
Lizin mg 264 264 264
Metiyonin mg 179 179 179
Sistin mg 109 109 109
Fenilalanin mg 632 632 632
Tirozin mg 398 398 398
Valin mg 529 529 529
Arjinin mg 150 150 150
Histidin mg 126 126 126
Alanin mg 324 324 324
Aspartik asit mg 108 108 108
Glutamik asit mg 1808 1808 1808
Glisin mg 337 337 337
Prolin mg 1200 1200 1200
Serin mg 272 272 272
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.