ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0012
Bilimsel isim :
Triticum aestivum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 349 349 349
Enerji kJ 1462 1462 1462
Su g 11,86 11,86 11,86
Kül g 0,61 0,61 0,61
Protein g 7,58 7,58 7,58
Azot g 1,33 1,33 1,33
Yağ, toplam g 1,58 1,58 1,58
Karbonhidrat g 74,05 74,05 74,05
Lif, toplam diyet g 4,32 4,32 4,32
Nişasta g 59,75 59,75 59,75
Sakaroz g 0,20 0,20 0,20
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,60 1,60 1,60
Tuz mg 3 3 3
Demir, Fe mg 1,76 1,76 1,76
Fosfor, P mg 122 122 122
Kalsiyum, Ca mg 86 86 86
Magnezyum, Mg mg 38 38 38
Potasyum, K mg 183 183 183
Sodyum, Na mg 1 1 1
Çinko, Zn mg 1,97 1,97 1,97
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,257 0,257 0,257
Riboflavin mg 0,052 0,052 0,052
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,562 3,562 3,562
Niasin mg 1,428 1,428 1,428
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,066 0,066
Folat, gıda µg 28 28 28
Triptofan mg 128 128 128
Treonin mg 141 141 141
Izolosin mg 375 375 375
Lösin mg 677 677 677
Lizin mg 539 539 539
Metiyonin mg 155 155 155
Sistin mg 119 119 119
Fenilalanin mg 527 527 527
Tirozin mg 319 319 319
Valin mg 410 410 410
Arjinin mg 128 128 128
Histidin mg 105 105 105
Alanin mg 264 264 264
Aspartik asit mg 202 202 202
Glutamik asit mg 1542 1542 1542
Glisin mg 295 295 295
Prolin mg 1062 1062 1062
Serin mg 228 228 228
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.