ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0009
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 276 276 276
Enerji kJ 1154 1154 1154
Su g 31,64 31,64 31,64
Kül g 1,29 1,29 1,29
Protein g 9,41 9,41 9,41
Azot g 1,65 1,65 1,65
Yağ, toplam g 3,22 3,22 3,22
Karbonhidrat g 50,13 50,13 50,13
Lif, toplam diyet g 4,32 4,32 4,32
Nişasta g 34,44 34,44 34,44
Tuz mg 858 858 858
Demir, Fe mg 1,04 1,04 1,04
Fosfor, P mg 77 77 77
Kalsiyum, Ca mg 109 109 109
Magnezyum, Mg mg 25 25 25
Potasyum, K mg 113 113 113
Sodyum, Na mg 343 343 343
Çinko, Zn mg 1,68 1,68 1,68
Selenyum, Se µg 3,0 3,0 3,0
Tiamin mg 0,197 0,197 0,197
Riboflavin mg 0,047 0,047 0,047
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,162 2,162 2,162
Niasin mg 0,871 0,871 0,871
B-6 vitamini, toplam mg 0,104 0,104 0,104
Folat, gıda µg 40 40 40
Triptofan mg 77 77 77
Treonin mg 180 180 180
Izolosin mg 148 148 148
Lösin mg 657 657 657
Lizin mg 324 324 324
Metiyonin mg 155 155 155
Sistin mg 86 86 86
Fenilalanin mg 429 429 429
Tirozin mg 260 260 260
Valin mg 367 367 367
Arjinin mg 254 254 254
Histidin mg 193 193 193
Alanin mg 159 159 159
Aspartik asit mg 274 274 274
Glutamik asit mg 2729 2729 2729
Glisin mg 324 324 324
Prolin mg 1100 1100 1100
Serin mg 347 347 347
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.